Android Local Service Veritabanı Erişimi

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
bilrax
Üye

Android Local Service Veritabanı Erişimi

Mesaj gönderen bilrax »

Merhaba arkadaşlar.. Son günlerde android servislerle ilgili birçok denemem oldu fakat sonuca ulaşmak pekte mümkün olmadı benim adıma

Öncelikle neler yapabildiimden bahsedeyim

Yaptığım uygulama ile sqlite ile hazırladığım yerel veritabanına ve json ile uzaktaki sql veritabanıma erişip veri alış verişini yapabiliyorum.
Program kapandığında bu işlemlerin backgrounda servis aracılığı ile aynene yapılmasını istiyorum.

Bunun için local servisi tercih ettim çünkü remote servisle ilgili pek bir video ve kaynak yok... HttpClient.Get yaparak uzak serverdaki fonksiyonlara erişilebiliyor fakat nasıl cevap alınır o konuyla ilgili bi ilerleme kaydedemedim..

kısacası uygulamamdaki aynı yöntemle sql connection kullanarak yerel veritabanına ve json ile uzak sql verilerime erişmek ve bunu servisler aracılığı ile yapmak istiyorum.. bu mümkünmü? yoksa System.Net.UrlClient, System.Net.HttpClient kütüphaneleri ilemi yapmak gerekiyor.

Kod: Tümünü seç

LSQLConnection := TSQLConnection.Create(Nil);
      LSqlConnection.DriverName := 'SQLite';

LSQLConnection.Params.Values['Database'] :=
      System.IOUtils.TPath.GetDocumentsPath + PathDelim + 'Data.db3';

LSQLConnection.LoginPrompt:=False;
      LSQLConnection.Connected:=True;

LQueryDepo:= TSQLQuery.Create(nil);
      LQuery    := TSQLQuery.Create(nil);

LQueryDepo.SQLConnection  := LSQLConnection;
      LQuery.SQLConnection      := LSQLConnection;

.....

bu şekilde ilerlenilebilir mi?

Kod: Tümünü seç

LSQLConnection.Params.Values['Database'] :=
      System.IOUtils.TPath.GetDocumentsPath + PathDelim + 'Data.db3';

ve uygulama klasörü ile servis klasörü farklı bu tanımlamayı uygulama kısmında yapıyordum servisde nasıl düzenlemeliyim??

iyi çalışmalar..
bilrax
Üye

Re: Android Local Service Veritabanı Erişimi

Mesaj gönderen bilrax »

arkadaşlar boşa kürek çekmek istemiyorum ama vazgeçmekte istemiyorum. datasnap server da yazılan metotları create yaparken hata alıyorum ve local servisim duruyor.. json ile sevis server etkileşimi yapmam mümkün değil mi??