Servis üzerinden ana formu modal ve/veya StayOnTop olarak çağıma?

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
m_yaprakci

Servis üzerinden ana formu modal ve/veya StayOnTop olarak çağıma?

Mesaj gönderen m_yaprakci »

Merhabalar.
Küçük bi uygulama yazmaya çalışıyorum. (aslında FMX ile ilk uygulamam)

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.MyOnCallStateChanged(const ACallID: String;
  const ACallState: TCallState);
var outText: String;
 Begin
  case ACallState of
         TCallState.None:         outText := 'Bosta';
         TCallState.Connected:    outText := 'Bagli';
         TCallState.Incoming:     outText := 'Gelen Cagri :' + ACallID;
         TCallState.Dialing:      outText := 'Ariyor';
         TCallState.Disconnected: outText := 'Baglanti Kesildi';
     end;

label1.Text:=outText;
  // showmessage(outText);
   //form1.Visible:=True;
   //form1.Activate;
   form1.Show;
Yukardaki kod ile gelen aramalarda arayanın telefon numarasını form1'deki label1'de gösterebiliyorum. Fakat servis üzerinde sanırım bu kodlar çalışmıyor.
Servisi Local Servis olarak oluşturdum. Ama uygulama ile start edilecek mi, edilecekse nasıl edilecek hiçbir fikrim yok.

Ne android manifest kaldı, ne uses permissions, ne create kaldı ne de atmadığım takla kaldı.
Kısacası yapmak istediğim uygulama ekranda değilken de telefona çağrı geldiğinde popup tarzı (olmasa da olur gerekirse komple uygulama gelsin :D) bi bildirim gelsin ve bu bildirimde de veri tabanından çekeceğim veriler gelsin. Kafayı yemeden birileri yardımcı olabilirse çok memnun olurum.
Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.
m_yaprakci

Re: Servis üzerinden ana formu modal ve/veya StayOnTop olarak çağıma?

Mesaj gönderen m_yaprakci »

Merhaba sizlerden ve web üzerinde yaptığım araştırmalardan bir sonuç çıkmayınca ben de uygulamayı Android Studio üzerinde yapmaya karar verdim ve çok az bir emekle yaklaşık olarak 1 saat içinde yapmak istediğimi gerçekleştirdim. Kaynak bulma konusunda da neredeyse hiç zorlanmadım. Android studio üzerine gerek video gerek yazılı kaynaklar epey mevcut. Sonuçta kaynağın kendisi google :D.

Bu da her uygulamanın kendi öz dilinde yazılması gerektiği gerçeğini bir kez daha gösteriyor.
Teşekkür ederim.