Delphi ile network kamera uzerinden goruntu almak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mystic
Üye

Delphi ile network kamera uzerinden goruntu almak

Mesaj gönderen mystic »

Merhabalar;

Basliktada yazdigim gibi bir network kameraya baglanip istedigim sure kadar goruntu alarak bunu bir yere kayıt etmek istiyorum. Cok fazla arastirmaya firsatim olmadi. Bu konu ile ilgili yardimi olabilecek component yada bildiginiz basit ornekler var mı acaba?
Our Brain is Our Weapon!
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

viewtopic.php?t=160&highlight=tvideograbber

Ayrıca bu konuyu daha önce 3-4 sefer konuşmuştuk. Kamera, camera gibi anahtar kelimelerle aratırsanız, ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Network Kamera derken Web Cam dan bahsediyorsunuz yoksa Profesyonel Güvenlik kameralarındanmı?

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
mystic
Üye

ip cam

Mesaj gönderen mystic »

ip cam lerden bahsetmistim. Belirli bir ip setup edilerek kullanilan kameralardan bahsetmistim. Hatta kullandigim kamera da http://www.axis.com/ adresindekinden.

Mustafa hocamin yazmis oldugu link bu ise yaramiyor.
TVideoGrabber captures video and audio streams from DV camcorders, USB webcams, PCI capture cards, TV cards, USB capture devices and firewire cameras (like Sony cameras).
Bu kisimda da neler uzerinde kullanilebildigini yazmis.

Ip bazli calisan kameralarla ilgili bir yardim istemistim...
Our Brain is Our Weapon!
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

verdiğiniz adresteki developer linkinde AXIS Camera Control SDK sı var

activex bileşenini delphiye yükleyip sdk dan gerekli komutlara bakıp birşeyler yapılabilir...
Windows development

The ActiveX components AXIS Camera Control and AXIS Media Control make it possible to view video streams from an Axis Network Video product directly in Internet Explorer. AXIS Camera Control SDK and AXIS Media Control SDK include the software, usage descriptions, API specifications and sample code for Microsoft development tools and MS Internet Explorer. For details, please refer to the documentation which is available together with each SDK.
http://www.axis.com/techsup/cam_servers/dev/activex.htm