SDK problemi

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

SDK problemi

Mesaj gönderen brs »

Selam; Bilgisayara format atmak zorunda kaldım; Delphiyi yükledikten sonra sdk problem çıktı (C:\Users\Public\Documents\Embarcadero\Studio\17.0\PlatformSDKs\android-sdk-windows\platforms\android-22) eksik bir türlü yükleme tamamlayamadım bu durumu nasıl çözebilirim...

Resim
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

Re: SDK problemi

Mesaj gönderen AliZairov »

brs yazdı:Selam; Bilgisayara format atmak zorunda kaldım; Delphiyi yükledikten sonra sdk problem çıktı (C:\Users\Public\Documents\Embarcadero\Studio\17.0\PlatformSDKs\android-sdk-windows\platforms\android-22) eksik bir türlü yükleme tamamlayamadım bu durumu nasıl çözebilirim...
Resim
Iyi akşamlar. Yeni delphi versiyonlarında sdk tools geliyor yalnız gerekli eklentileri kendin indirmen gerek. Güncellik açısından. SDK Tools giriş yap ordan güncelle.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

Selam Ali, olmadı güncellenemedi başka nasıl yapabilirim?
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fesiharslan »

Merhaba;
Tools > Options > Environment Options > SDK Manager sekmesini açın.
Bu pencerede SDK versiyonunuz 22.0.1 görünüyor.
Bilgisayarınızdan, C:\Users\Public\Documents\Embarcadero\Studio\17.0\PlatformSDKs\android-sdk-windows\platforms klasörünü açın.
Güncelleme yaptıysanız, Muhtemelen burada Android-23 klasörü vardır.
Resimde sarı ünlen işareti olan kısmı bu versiyon ile değiştirin. (El ile yazarak da değiştirebilirsiniz)
Yani Android-22 yerine Android-23 (veya android-sdk-windows\platforms klasöründeki SDK versiyonunuz hangisi ise onu) yazmanız yeterli olacaktır.

İyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen AliZairov »

brs yazdı:Selam Ali, olmadı güncellenemedi başka nasıl yapabilirim?
Merhaba. Aslında bu yöntemi ben kullanmıyorum. Delphi kurulum sırasında bunları kurmuyorum. Ben ek bbri klasörde SDK NDK barındırıyorum. Hem Delphi hemde A.Studio için kullanıyorum öyle. Her defa indirmek ya kurulum yapmak zorunda kalmıyorum. Size tavsiyem sizde öyle yapın. Sadece her defa yeni bir sdk ekleyerek ya export yapmışsanız import ederek kullanmanız mümükün.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

AliZairov yazdı:
brs yazdı:Selam Ali, olmadı güncellenemedi başka nasıl yapabilirim?
Merhaba. Aslında bu yöntemi ben kullanmıyorum. Delphi kurulum sırasında bunları kurmuyorum. Ben ek bbri klasörde SDK NDK barındırıyorum. Hem Delphi hemde A.Studio için kullanıyorum öyle. Her defa indirmek ya kurulum yapmak zorunda kalmıyorum. Size tavsiyem sizde öyle yapın. Sadece her defa yeni bir sdk ekleyerek ya export yapmışsanız import ederek kullanmanız mümükün.
Teşekkür ederim ali...
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

fesiharslan yazdı:Merhaba;
Tools > Options > Environment Options > SDK Manager sekmesini açın.
Bu pencerede SDK versiyonunuz 22.0.1 görünüyor.
Bilgisayarınızdan, C:\Users\Public\Documents\Embarcadero\Studio\17.0\PlatformSDKs\android-sdk-windows\platforms klasörünü açın.
Güncelleme yaptıysanız, Muhtemelen burada Android-23 klasörü vardır.
Resimde sarı ünlen işareti olan kısmı bu versiyon ile değiştirin. (El ile yazarak da değiştirebilirsiniz)
Yani Android-22 yerine Android-23 (veya android-sdk-windows\platforms klasöründeki SDK versiyonunuz hangisi ise onu) yazmanız yeterli olacaktır.

İyi çalışmalar

Dediğiniz gibi yaptım şimdilik sorun yok gibi; Teşekkür ederim iyi çalışmalar...