adoConnection Time Out
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
adoConnection Time Out
Arkadaşlar,
yaptığım projede, adoConnection Time Out ile sql bağlanıyorum.
program belli bir süre boş kalınca bağlantı kesiliyor,
connestion time 99999999 yaptım ama,
sınırsız olması için ne yapabilirim ?
teşekküler.
teşekküler.
-
- Üye
Re: adoConnection Time Out
Arakdaşlar bilen var mı nasıl süresiz yapabilirim ?
teşekkürler
teşekkürler
-
- Üye
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Named Pipes yöntemi ile bağlanıyorsanız bir de port ile bağlanmayı deneyin. Belki kullandığınız yöntem, sunucu tarafında güvenlik açısından bağlantıyı kesiyor olabilir. TCP/IP bağlantı için ise port ile bağlanmanız gerekiyor ama bu porta ana mk. de izin vermeniz şart. Büyük ihtimal direkt bağlanamayabilirsiniz. Ana makinede SQL Server Configuration Manager uygulaması ile kullandığınız SQL Server Network Configuration düğümünü bulun ve bu kısımdaki TCP/IP yi Enabled yapın ve çift tıklayın. Gelen pencerede 2. sekmede (Ip Addresses) en altta bulunan IPAll altındaki TCP Dynamic Ports numarası SQL Server'a bağlanacağınız port numarası olacaktır. Daha sonra ADOConneciton (veya diğer veritabanı bağlantı bileşenleri de olabilir) DataSource parametresine bu port numarasını virgül yazıp ekleyin (SERVER\SQLEXPRESS,1433 gibi). Eğer bu port numarası bilgisayar tarafından engellenirse bağlantı yapamayacaksınız ama gerekli izinlerden sonra bağlantıda sorun çıkmaması lazım.
Not:Enabled ayarından sonra SQL Server hizmetinin durdurulup başlatılması gerekmektedir. Bu olmadan hiç bir ayar devreye girmemektedir.
Not:Enabled ayarından sonra SQL Server hizmetinin durdurulup başlatılması gerekmektedir. Bu olmadan hiç bir ayar devreye girmemektedir.
Şaban Şahin AKMAN
-
- Üye
Hocam,
Cevabınız İçin Teşekkür ederim, dediklerinizi zaten yaptım online olarak çalışıyor (vds sunucuya balanıyor) ve ip ile bağlanıyorum,
bir süre boş kalınca hata veriyor (networkte de yapıyor bazen)
conSERVER_BAGLAN.ConnectionString :='Provider=SQLOLEDB.1;Password='+edtSIFRE1.Text
+';Persist Security Info=True;User ID='+edtKULLANICI.Text
+';Initial Catalog='+edtDATA.Text
+';Data Source='+edtSUNUCU.Text ;
conSERVER_BAGLAN.Connected:=True;
özellikleri (command time out: 99999999)

Teşekkür Ederim.
Cevabınız İçin Teşekkür ederim, dediklerinizi zaten yaptım online olarak çalışıyor (vds sunucuya balanıyor) ve ip ile bağlanıyorum,
bir süre boş kalınca hata veriyor (networkte de yapıyor bazen)
conSERVER_BAGLAN.ConnectionString :='Provider=SQLOLEDB.1;Password='+edtSIFRE1.Text
+';Persist Security Info=True;User ID='+edtKULLANICI.Text
+';Initial Catalog='+edtDATA.Text
+';Data Source='+edtSUNUCU.Text ;
conSERVER_BAGLAN.Connected:=True;
özellikleri (command time out: 99999999)

Teşekkür Ederim.
-
- Üye
Merhaba, command time out: 99999999 Yaptım ama yine arada bir yapıyor sınırsız olması için ne yazayım ?
-
- Üye
Hocam,
Ağda bir sorun olmadığına eminim sorun belli bir süre işlem görmeyince hata veriyor yani aslında bu bir projemde yapmadı bir çok projemde kullanıyorum adoconnection onlarda da yapıyor yani bir yerde bir şeyi eksik yapıyorum ama neyi bulamadım. şimdi lazım olmasının sebebi ise restorantla alakalı bir projem var ve ekran belli bir süre boş kalabiliyor ve hata veriyor
yardımlarınız için teşekkür ederim.
Ağda bir sorun olmadığına eminim sorun belli bir süre işlem görmeyince hata veriyor yani aslında bu bir projemde yapmadı bir çok projemde kullanıyorum adoconnection onlarda da yapıyor yani bir yerde bir şeyi eksik yapıyorum ama neyi bulamadım. şimdi lazım olmasının sebebi ise restorantla alakalı bir projem var ve ekran belli bir süre boş kalabiliyor ve hata veriyor

yardımlarınız için teşekkür ederim.
aşagıdaki komutu çalıştırıp denermisin
ALTER DATABASE senindatabaseadınıyaz SET AUTO_CLOSE OFF
ALTER DATABASE senindatabaseadınıyaz SET AUTO_CLOSE OFF
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Süre olarak ne kadar bekliyorsunuz? Hata mesajı olarak ne gelmekte? ConnectionString özelliğinde bulunan DataSource bilgisinde Port numarasıyla da deneme yaptınız mı? Büyük ihtimal bağlantıyı ana makine kesiyor diye tahmin etmekteyim.
Şaban Şahin AKMAN
Database ile exe aynı bilgisayarda mi?erdogan_ozkaya yazdı:Arkadaşlar,
teşekküler.
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
-
- Üye
hayır ağda herhangi bir pc bu sabit bir ağ olsaydı belki ağda sorun olduğunu düşünebilirdik ama farklı ağlarda da aynı sorunu yapıyor. bazen online kullanmak icap ediyor onda yapıyor aynı şeyi belli bir süre sonra kopuyor.
belki sql ile alakalı bir sorun bilemiyorum ama bir türlü çözemedik.
teşekkürler
belki sql ile alakalı bir sorun bilemiyorum ama bir türlü çözemedik.
teşekkürler
Sizi doğrumu anladım bilemiyorum? yıllar önce her bilgisayardan databaseye ulaşmak için bir program yapmıştım, mysql databaseyide web sitemde oluşturup bir çok yerden bağlantıyı kurabiliyordum, fakat 20 saniye sonra bağlantı kopuyordu; Bir kaç gün araştırma sonunda elde ettiğim bilgi sorunu çözmeme sağladı; bağlantı kopma sebebi hosting firmasındanmış web sitem paylaşımlı serverda olduğundan 20 saniyede güvenlik nedeniyle bağlantı kesiliyormuş. Umarım bu bilgi işinize yarar...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
-
- Üye
Hocam Cevabınız için teşekkür ederim,
VDS sunucumda SQL Server kurulu ve ona bağlanıyorum (mysql değil) fakat bu sadece sunucuda olmuyor ağda kullandığım zamanda olabiliyor
teşekkürler
VDS sunucumda SQL Server kurulu ve ona bağlanıyorum (mysql değil) fakat bu sadece sunucuda olmuyor ağda kullandığım zamanda olabiliyor
teşekkürler
merhaba sql serverda bağlantıyı canlı tutamama problemini aşmanın en güzel yolu (bence tabi) bir tane uyduruktan adoquery koyup bunu bir timer ile 5-10 sn aralıklarla çalıştırmaktır.
sql kodu olarak ta şöyle alakasız sadece bağlantıyı canlı tutma amaçlı olabilir:
id = autoincrement alanınız 0 olamayacagından cok fazla bir veri trafiği veya sql serverda yük oluşturmayaaktır.
Tabi ki aynı adoconnectiona bağlı ve daha az kayıt içeren bir tabloda select yapmanız cok cok daha iyi olacaktır.
Eğer probleminiz bilgisayar uykuya geçtiğinde baş gösteriyorsa o bambaşka bir konu.
Bunun için de aygıt yöneticisinden kullanmakta olduğunuz aygıtın güç ayarlarını ve bilgisayar güç ayarlarından uyku esnasında ağ erişiminin açık kalmasını sağlayabilirsiniz.
sql kodu olarak ta şöyle alakasız sadece bağlantıyı canlı tutma amaçlı olabilir:
Kod: Tümünü seç
select stokkodu from stoklar where id=0
Tabi ki aynı adoconnectiona bağlı ve daha az kayıt içeren bir tabloda select yapmanız cok cok daha iyi olacaktır.
Eğer probleminiz bilgisayar uykuya geçtiğinde baş gösteriyorsa o bambaşka bir konu.
Bunun için de aygıt yöneticisinden kullanmakta olduğunuz aygıtın güç ayarlarını ve bilgisayar güç ayarlarından uyku esnasında ağ erişiminin açık kalmasını sağlayabilirsiniz.