Delphi XE10-Android-Google Play Store

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
makif42
Üye

Delphi XE10-Android-Google Play Store

Mesaj gönderen makif42 »

Arkadaşlar Delphi7 de bir çok projeye imza atmış biri olarak delphi-androidde yeniyim. çok yabancılık çekmiyorum ama illaki tıkandığım yerler oluyor. kafamda dünyanın sorusu var.

1.Play Storeda yayınlamak için uygulamayı imzalamak gerekiyor ya, delphi de o iş nasıl oluyor?
2.AVD sık sık sorun çıkarıyor. ve çok yavaş. nasıl hızlandırılır.
3.Master arayüzde yaptığım Android 4" te tutmuyor. kaymalar vs oluyor. çözümü nedir?

Aklıma geldikçe sormaya devam edeceğim. çok teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

Re: Delphi XE10-Android-Google Play Store

Mesaj gönderen AliZairov »

Merhaba.

1) http://docwiki.embarcadero.com/RADStudi ... tore/Alias
2) Arm image yerine intel image yükleyip + intel haxm kurup biraz daha performans ala bilirsiniz. Yada varsa normal cihaz bağlaya bilirsiniz. Emulator olarak BlueStacks kullana bilirsiniz.
3) Master kısmında formun arayüzünü bitirin. Ek arayüzler ekliyip düzenleyip öyle test ediniz.
makif42
Üye

Mesaj gönderen makif42 »

çok teşekkür ederim linki ve bluestacks dediğiniz olayı araştıracağım.
ama elinizin altındaysa bu telefonu device olarak kullanmayı anlatabilir misiniz?
her defasında atıp kurup denemekten başka yolu varsa memnun olurum.
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

Tekrar merhaba.

1) Telefonun hata ayıklama aktif hale getirin. USB kablosu pc takınız. ( Ayarlar-Geliştirici seçenekleri-USB hata ayıklama) Eğer bu seçenek yok ise (Ayarlar-Telefon bilgisi-Derleme numarası) -na 5 defa tıklayınız menüde aktif olacaktır.
2) İlgili sürücüyü yükleyiniz http://adbdriver.com/downloads/
3) Cihazın android sürümü 4.4 üzeriyse ekrana küçücük izin penceresi çıkacak izin vermeniz gerekmekte yoksa telefona apk yükleyemez.
Resim
4) Cihazınız Target kısmında görüntülenecektir.
Resim
5) Derleyerek cihazda test yapa bilirsiniz.
makif42
Üye

Mesaj gönderen makif42 »

çok sağolun. hemen deniyorum.
makif42
Üye

Mesaj gönderen makif42 »

tüm adımları yaptım ama targetta görünmüyor.
Kullanıcı avatarı
loaded
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen loaded »

Emulator için Genymotion kullanın neredeyse realtime çalışıyor. Ayrıca bildiğim en hızlısı . Muhakkak denemelisiniz.
Ekran kaymaları için (biliyor olabilirsiniz) Dip, Dp, Sp, Px gibi ölçü birimleri konusunda araştırma yapabilirsiniz.
Yada android programlama konusunda ders ve doküman bulabileceğiniz https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/konu/android sayfasını inceleyebilirsiniz.
Kalk ve işe yarar bir şey yap! Çünkü Allah (c.c.) yeniden başlayanların yardımcısıdır.
Kullanıcı avatarı
AliZairov
Üye
İletişim:

makif42 yazdı:tüm adımları yaptım ama targetta görünmüyor.
Merhaba. Görünmesi gerek. Siz Hata ayıklama aktıf hale getirdiğinizde yeni sürücü bulundu bildirim çıkması lazım. Sürücü yüklendiyse target kısmında çıkması gerek. PC restart edip ilk cihazı sonra delphi projesini açıp bir daha bakınız. Yine gözükmüyorsa hata ayıklama modunda bir sorun olmuş ola bilir.
makif42
Üye

Mesaj gönderen makif42 »

AliZairov yazdı:
makif42 yazdı:tüm adımları yaptım ama targetta görünmüyor.
Merhaba. Görünmesi gerek. Siz Hata ayıklama aktıf hale getirdiğinizde yeni sürücü bulundu bildirim çıkması lazım. Sürücü yüklendiyse target kısmında çıkması gerek. PC restart edip ilk cihazı sonra delphi projesini açıp bir daha bakınız. Yine gözükmüyorsa hata ayıklama modunda bir sorun olmuş ola bilir.
teşekkür ederim. deneyip haber veririm.
makif42
Üye

Mesaj gönderen makif42 »

bilgisayar sağtık> yönet> aygıt yöneticisinden bakınca g3 sorunlu görünüyordu sürücü kurulmamış yani. exe sürücü kurdum çözüldü. eyvallah hocam.