Delphi Seattle Android Derleme Sorunu

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
10.Köy
Üye

Delphi Seattle Android Derleme Sorunu

Mesaj gönderen 10.Köy »

Tüm arkadaşlara öncelikle merhaba. delphi XE8 ile bir uygulama geliştirdim ve bu uygulamayı ios'ta da kullanabilmek için 32 bit olan işletim sistemimi 64 bite biçimlendirdim.

Bu kez sitede görüp Delphi 10 Seattle yükleyip uygulama yazmak istedim. Tüm apilere ait SDK ları yükledim. Java developer kit 1.7 32 bit için olanı (64 bit sorun veriyor diye okudum yorumlarda) yükledim,JAVA_HOME ekledim Yeniden başlattım.

Resim

Ama aşağıdaki uyarıyı alıyorum.

SDK tools Yüklensin mi seçeneğine evet dediğimde;

Resim

Aşağıda hata mesajı olarakta;

Resim

XE8 de böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.Çözümü hakkında bilginiz var ise gerçekten memnun olurum, teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Re: Delphi Seattle Android Derleme Sorunu

Mesaj gönderen fesiharslan »

Merhaba;
SDK'nın ARM System Image dosyası eksik veya yüklenmemiş. Ayrıca Delphi XE8 IDE' sindeki hatadan da anlaşıldığı gibi SDK'nın ihtiyaç duyduğu birçok sistem dosyası eksik.
Çözüm olarak; Android Tools'tan SDK'nin son sürümünü yeniden kurun.
10.Köy
Üye

Mesaj gönderen 10.Köy »

Cevabınız için teşekkürler sayın @fesiharslan umarım sorunumun çözümü bahsettiğiniz hatadır yükleyip tekrar deniyeyim, teşekkür ederim.

Diğer apilere ait tolls kısımlarını yükledim şimdi derliyor ancak artık daha farklı uyarılar vermeye başladı.

Resim

Tüm sdk ları yükledim ve tüm sdk ları baştan yüklesem sorun çözülür mü? Neredeyse tüm gün sürdü yüklemesi ios sdk yüklüyeyim dedim artık androidde derlemiyor, ios beni ne hale soktu :)
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

FastMM component setini de kaldırıp, yeniden kurmanız gerekir.

iOS SDK Xcode içerisinde mevcuttur. Yani Mac OS X üzerinde Xcode'u kurduğunuzda iOS SDK da otomatik olarak kurulur. Delphi derleme anında iOS SDK'ları lokal bilgisayarınıza yedekler ve kullanır.

Android için ise;
Çakışma olmaması açısından, Android SDK'nin yalnızca bir sürümünü kurun.
10.Köy
Üye

Mesaj gönderen 10.Köy »

fesiharslan yazdı:FastMM component setini de kaldırıp, yeniden kurmanız gerekir.

iOS SDK Xcode içerisinde mevcuttur. Yani Mac OS X üzerinde Xcode'u kurduğunuzda iOS SDK da otomatik olarak kurulur. Delphi derleme anında iOS SDK'ları lokal bilgisayarınıza yedekler ve kullanır.

Android için ise;
Çakışma olmaması açısından, Android SDK'nin yalnızca bir sürümünü kurun.
Konu hakkindaki cozumlerinizi uygulayacagim ve sanırım biraz ugrastiricak görünüyor. Component kurmamistim sanırım kendisi uyumsuzluk verdi. Cozumleriniz için teşekkür ederim tekrar sağolun.
10.Köy
Üye

Mesaj gönderen 10.Köy »

Delphi seattle derleyememe sorunundan dolayı xe8 geri yükledim ve xe8 SDK yükleme seçeneğinde seattle gibi hata vermedi ve yükledi ancak derledikten sonra yine FastMM has detected a freeMem şeklindeki hatayı verdi. Component silip tekrar yükleyin demiştiniz ancak her iki derleyici de de bu hatayı vermesinin başka bir kaynağı olabilir mi? İnternette bu konu hakkında çok bilgi yok ve component silip tekrar hiç yüklememiştim giderek kullanılmaz hale gelmesinden çekiniyorum.

32 bit kullanırken böyle bir hata vermemişti, 64 bit işletim sisteminde daha önce sorunsuz kullandığım XE8 dahi bu hatayı verdi. 32 bite dönsem sanırım çözülür ancak ios için yazamayacağım demek oluyor bu da. Siz 64 bit kullananlar nasıl sorunsuz yükleyebildiniz? Yardım ederseniz sevinirim gerçekten. Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Derleme işlemi uzak bilgisayardaki (mac OS X) işletim sistemi üzerinden gerçekleşir ve bunun için uzak bilgisayar kaynaklarını kullanır. Kısacası; 32 bit bir bilgisayarda 64 bit iOS derleyebilirsiniz.

Hata konusunda ise şöyle bir önerim olacak.
FastMM hatasının başlığına bakarsanız, asıl hatanın spCapBtn.dll dosyasından kaynaklandığını görürsünüz.
Yani daha önce kurmuş olduğunuz bir bileşen setinden kaynaklanan bir hata oluşuyor. Bu kurulumu kaldırırsanız, sorun düzelecektir.
10.Köy
Üye

Mesaj gönderen 10.Köy »

:) Cevabınız için teşekkürler. SpCapBtn.dll hatasının çözümü kullandığım parola programı STicky pasword uygulaması olduğunu gördüm kaldırdım ve artık eski derlediğim uygulamayı derliyor çok teşekkür ederim sayın @fesiharslan elinize yüreğinize sağlık.

Yalnız yeni derleyeceğim proje de
[PAClient Error] Error: E2312 Unable to execute '"C:\Users\Public\Documents\Embarcadero\Studio\16.0\PlatformSDKs\android-sdk-windows\build-tools\21.1.2\Aapt.exe" package -f -M "C:\Users\kullanıcı adı\Documents\Embarcadero\Studio\Projects\Android\Debug\Project1\AndroidManifest.xml" -F "C:\Users\kullanıcı adı\Documents\Embarcadero\Studio\Projects\Android\Debug\Project1\bin\Project1-unsigned.apk" -I "C:\Users\Public\Documents\Embarcadero\Studio\16.0\PlatformSDKs\android-sdk-windows\platforms\android-21\android.jar" -S "C:\Users\kullanıcı adı\Documents\Embarcadero\Studio\Projects\Android\Debug\Project1\res" -A "C:\Users\kullanıcı adı\Documents\Embarcadero\Studio\Projects\Android\Debug\Project1\assets" "C:\Users\kullanıcı adı\Documents\Embarcadero\Studio\Projects\Android\Debug\Project1\library" "C:\Users\kullanıcı adı\Documents\Embarcadero\Studio\Projects\Android\Debug\Project1\classes"' (Error 1)
Bu hata için aramalarımda apk path diyor ve path dizininde XE8 dizini ekli başka bir seçenek mi var?

Hatasını veriyor. Gerçi şimdilik bu kadarı da yeter :)

ios için sanal mac için yüksek ram ihtiyacı için 64 bit diye okumuştum o yüzden formatlamıştım :) Hatta 8 gb ek ram dahi aldım onun için :D
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

PAClient, Platform Asisstant uygulama parametrelerinden kaynaklanan hataları iletiyor. Platform Asisstant uzak bilgisayar profil ayarlarını kullanarak, cross-platform uygulamalarınız ile uzak bilgisayar kaynakları (SDK vb.) arasında iletişim kurar.

Sorunun çözümüne gelecek olursak;
Anladığım kadarıyla platform Asisstant Ip veya host adresi olarak lokal bilgisayar ip' nizi vermişsiniz.
Host kısmında uzak bilgisayar adı veya ip'si olmalıdır.
En son fesiharslan tarafından 03 Nis 2016 06:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
10.Köy
Üye

Mesaj gönderen 10.Köy »

Yardımlarınız cevaplariniz için çok teşekkürler sayin @fesiharslan. Eve donuste ilk fırsatta çözümünüzü deneyeceğim. Cevapsız birakmadiginiz için çok teşekkür ederim Rabbim de sizi yardimsiz birakmasin ihtiyaciniz anında; kiminin duası :) Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Dua ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
10.Köy
Üye

Mesaj gönderen 10.Köy »

SDK yüklensin mi seçeneğine evet dediğimde lisans hatası verip indirmiyor ve derlemiyordu, en sonunda çözüldü. Buradan Özellikle Sayın @fesiharslan Beye ve yardımcı olmak isteyen üye arkadaşlara da buradan çok teşekkür ederim.Olur da benim gibi çoğu kişinin takılmadığı konularda sorun yaşayan acemiler aynı sorunu yaşarsa bu konuda çözüm adına türkçe kaynak olması açısından çözümü kısaca paylaşmak istiyorum.

Sorun ekranı;

Resim

Delphi Seattle sorunsuz yüklendi ancak android için projeyi derlemek istediğimde bahsettiğim hatayı verip yarıda bırakmıştı. Birçok deneme yanılma tekrar yükleme sdk silme tekrar yükleme vb çileli ama vazgeçmeyen uğraşılar sonunda hatanın tools kısmında SDK Manager kısmında yazan baz SDK yolu yani

Resim

kısmının mevcut yüklü olan bir SDK yoluna denk düşmediğini görmem oldu. Burada Api 22 için seçili olan kısım bende yüklü olmadığından (ki sonradan Api 22 'yi yüklememe rağmen olmamıştı) bende mevcut yüklü olan api 19 yolunu seçmem sorunu çözdü.