AsProtect ve Enigma Protector
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- pasa_yasar
- Üye
AsProtect ve Enigma Protector
Mrb;
Uygulamamın lisansı ve sıkıştırlaması için bir nebze kırılımaya karşı zorlaştırmak için Aspack veya Enigma Protector ikisinden birini almayı düşünüyorum. Öneriniz nedir. Bildiğiniz daha iyi yöntemler ve uygulamalar var ise önerebilirmisiniz. Forum araştırdım Themida diyor onunda fiyat bariz yüksek ve antivirüs engeli oluyor.
Uygulamamın lisansı ve sıkıştırlaması için bir nebze kırılımaya karşı zorlaştırmak için Aspack veya Enigma Protector ikisinden birini almayı düşünüyorum. Öneriniz nedir. Bildiğiniz daha iyi yöntemler ve uygulamalar var ise önerebilirmisiniz. Forum araştırdım Themida diyor onunda fiyat bariz yüksek ve antivirüs engeli oluyor.
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Re: AsProtect ve Enigma Protector
Merhaba;
Turbo Pack OnGuard component seti ile uygulamalarınızı kendiniz lisanslayabilirsiniz.
Not: ücretsizdir.
Turbo Pack OnGuard component seti ile uygulamalarınızı kendiniz lisanslayabilirsiniz.
Not: ücretsizdir.
- greenegitim
- Üye
themida nın antivirüslere yakalanma sorunu için nod32 ye mail atmıştım uygulamanıza dijital imza alın demişlerdi.
Mücadele güzelleştirir!
- pasa_yasar
- Üye
Kendim lisanslama yaptım fakat güvenlik icin iki lisanslama yapacam. Onguard o yüzden kullanmama gerek yok. Öncelikle sıkıştırma kod koruma sonra lisans. Onguard Önerin icin Teşekkür ediyorum
ilk başta upx ile sıkıstır ardından aspack ıle tekrar sıkıstır ıstersen ustune stringlerınıde gızle hocam kırılması cok zor olur.Ben ve cevrem kırma ıslerıyle ugrasıyorum program ısıne yenı atıldım.Bu ıkılıyı pıyasada pek kıran yok.Ama kırılması suanda ımkansız tarzı bır koruma sıstemı ıstersen starforce almanı onerırım suan onu kırabılen yok.Bıraz pahalıdır 500 euro ama işinizi kesınlıkle gorucektır.Şuana kadar kımse kıramadı starforceyı.Kıran varsada kendını gostermıyor...
birde istersen programın içine debugeri algılayan bır kodda yazabılırsın her ıslemde sorgulata bılırsın yada bir timere sureklı sorgu yapabılırsın.Algıladıgında bellı bır yere yada regeditte kayıt yaptırıp ordanda programın bır daha o bılgısayarda acılmamasını saglıyabılırsın.Debuger algılamak ıcın kullandıgım kodları vereyım belkı eklemek ıstersın....
Kod: Tümünü seç
function DebuggerPresent : boolean;
type
TDebugProc = function : boolean;
stdcall;
var
Kernel32: HMODULE;
DebugProc: TDebugProc;
begin { DebuggerPresent }
Result := False;
Kernel32 := GetModuleHandle('kernel32');
if Kernel32<>0 then
begin
@DebugProc := GetProcAddress(Kernel32, 'IsDebuggerPresent');
if Assigned(DebugProc) then
Result := DebugProc
end; { Kernel32<>0 }
end; { DebuggerPresent }
//----------------------------------------------//
Function Trick_NtGlobalFlag : boolean; assembler;
asm
mov eax, large fs:30h
add eax, 68h
mov eax, [eax]
cmp eax, 70h
jz @Debugger_Is_Here
mov Result, 0
jmp @Exit
@Debugger_Is_Here:
mov Result, 1
@Exit:
end;
- pasa_yasar
- Üye
Güzel paylaşım teşekkür ederim. seci20 aspack32 var birde aspack32 ske hangisi kullanılmalı
- pasa_yasar
- Üye
SKE olan sürüm daha iyi değil mi
tek kullanırsan evet ama upx ıle beraber kullanırsan sıkıntı cıkartabılır.
- pasa_yasar
- Üye
Enigma Protector ve Themida nasıl bir uygulama
enigmada themidada çok rahat unpack yapılan güvenlikler tavsiye etmem ama bir abim enigma ile kendi yazdıgı delphi güvenlik sistemini kullanıyordu ve kırılamadı oda stringleri gizleyip enigmayıda kullanabılırsın.
upx + aspack
upx veya aspack herhangi bir koruma sağlamaz.upx veya aspack sadece exe yi kendi üzerinde yeni oluşturduğu section üzerine yazar sonrasında memory e açar.birbiri içerisine iki defa packlemiş olursunuz o kadar.enigma kısmen biraz daha zayıftır themidaya göre.ikisinde de code obfuscation vardır.sıkıştırılan exe üzerinde obfuscate yapar.import table her seferinde memoryde rast gele adreslenir toplaması başlı başına derttir.
bazı importları emüle eder manuel düzeltmek gerekir vs...

Ayakkabıyı sefaletten
Çok sonraları tanıdım
Öyle ufuklarda mı olurmuş Allah'ım
Giyer giyer koşardım
Toprağın dostluğundan
Oyuncaklar yaptım çamurdan
Tenimin rengini aldım topraktan
Sen bakma esmerliğim sonradan...
http://www.tcct.us
bir bilgi biliyor olabılırsınız ama bunu ukalaca söylemek sızın acizliğiniz gösterir buda sizi istediğiniz kadar bilgiye sahip olun boş beleş bir insan yapar vesselam.Themida daha sağlamdır demek gercekten saçmalıktan başka bir seyde değildir bunuda eklemek isterim.quadr yazdı:upx + aspackupx veya aspack herhangi bir koruma sağlamaz.upx veya aspack sadece exe yi kendi üzerinde yeni oluşturduğu section üzerine yazar sonrasında memory e açar.birbiri içerisine iki defa packlemiş olursunuz o kadar.enigma kısmen biraz daha zayıftır themidaya göre.ikisinde de code obfuscation vardır.sıkıştırılan exe üzerinde obfuscate yapar.import table her seferinde memoryde rast gele adreslenir toplaması başlı başına derttir.
- pasa_yasar
- Üye
String gizleme için en iyi yöntemler nelerdir acaba. Nasıl kullanabiliriz