Thread Geri Dönen Değer

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Efe
Üye

Thread Geri Dönen Değer

Mesaj gönderen Efe »

Merhaba

TThread işlemi sırasında geriye dönen "TStringDynArray" tipinde değeri nasıl alabilirim.
Kullanıcı avatarı
kimimben
Üye

Re: Thread Geri Dönen Değer[Çözülmedi]

Mesaj gönderen kimimben »

Nasıl bir kod yazdınız ?
Görmemiz mümkün müdür ?
gaus
Üye
İletişim:

Re: Thread Geri Dönen Değer

Mesaj gönderen gaus »

Thread işlemi ile aynı anda çalışan başka bir işlemde almak isterseniz hataya düşebilirsiniz.Kodlarınızı ayarlarken , gerekli algoritmayı yapmanız gerekmekte.Diyelim ki gerekli sıralamayı yapabildiniz.O halde şunu yapabilirsiniz.
TStringDynArray tipinde global bir değişken tanımlayıp threadden geri dönen değeri thread içerisinde bu değişkene atayıp kullanabilirsiniz
Efe
Üye

Mesaj gönderen Efe »

Sorun şuydu

Bir WebDav uygulaması yapıyorum, TStringDynArray tipindeki bir listede bulunan dosyaları Yandex disk'e yükleyecek. Dosya listesi tamam, Webdav çalışması tamam, Thread ile dosyaları webdava yüklenecek. Thread çalışıp dosyaları listeledikten sonra geriye bir function gibi TStringDynArray tipinde bir liste döndürmesini istedim, bu listeyide webdav'a yükliyecektim ama Threaddan dosya listesini bir function gibi alamadığım için bu işlem mümkün olmadı. Bende dosya thread uygulaması içinde dosya listesi oluştuktan sonra Webdav Threadı ile dosyaları yandex disk'e yüklemeyi başardım. Kısaca söylemek gerekirse thread bir function gibi geriye değer döndürmüyor, olayı thread içinde yapmak lazım.
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

Thread'daki mantik iki farkli isi paralel zamanda yapabilmektir. Thread'den dönecek sonucu beklemek ise mainthread'i durdurup yola farkli bir thread ile devam etmektir. Bu ise thread mantigina terstir.
kıdemsiz üye