SQL Server

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
mustafaozdemir
Üye

SQL Server

Mesaj gönderen mustafaozdemir »

Selamün Aleyküm,
herkese kolay gelsin arkadaşlar. delhide ado bileşenleri ile sql server veri tabanı ile program yazıyorum. yalnız makinemde sql server yönetim aracı yok. MSDE yi kurdum veri tabanlarını table ları dinamik olarak oluşturuyorum. benim problemim ado ile otorum açarken Windows NT tümleşik güvenliğini kullanarak bağlantı sağlıyorum. belli bir kullanıcı adı ve parolası ile (sa kullanıcı adı şifre boş)bağlantı sağlamaya çalıştığımda bağlantı sağlayamıyor.

birde programda create user ile kullanıcı oluştur dediğimde incorrect syntax near the keyword 'USER' hatası alıyorum.internetten araştırdım bütün kaynaklardaki gibi uyguladım ama yine aynı hata. yardımcı olmanız dileğiyle herkese iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Linkler kısmına MSDE için bir yönetim aracının linkini atmıştım. Aramadan MSDE diye aratırsanız bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

Selamlar;
Bende buna benzer bir sorun olmuştu. Ben sorunu Enterprise Manager' i açıp veritabanı sunucuya sağ tıklayıp özelliklere girdikten sonra security sekmesi aldındaki "authentication" bölümünü "windows only" den "SQL server and Windows" yapıp uyguladım ve sorunu hallettim. Belki böyle loginle ilgili bir sorun varsa halledebilirsin. Kolay gelsin