DLL'den ana projeden fonksiyon çağırma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mr_nemesis
Üye
İletişim:

DLL'den ana projeden fonksiyon çağırma

Mesaj gönderen mr_nemesis »

Arkadaşlar hazırladığım bir proje içinde 1 den fazla dll kullanıyorum. Fakat bu Dll'lerin ortak kullanması gereken bir fonksiyon var. Ve bu fonksiyon ana projede. Mantık olarak fonksiyonun adresini dll'e verirsem bu fonksiyonu kullanabilmem lazım. Fakat ben bu işi delphi ile nasıl yapacağımı bulamadım. :? Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim.

not: proje için delphi7 kullanılıyor.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

ortak kullanacagınız fonksiyonuda ayrı bir dll yapın
sanırım ana projedeki bir fonksiyonu dll icinden kullanamazsınız.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
mr_nemesis
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mr_nemesis »

İlginiz için teşekkür ederim. Ortak fonksiyonu ana formdan ayırmam görevi yüzünden inkansız. Bu yüzden bu tip bir çözüm işimi görmüyor. Bunun yanında başka bir projede buna benzer bişey kullanmıştım. Yani Dll'e fonksiyonun adresini veriyorum ve dll bu fonksiyonu kullanıyordu. Fakat dll bana ait değildi. yani dll içinde nasıl bir kod kullanılıp bu iş yapılmış bilmiyorum, fakat yapabiliyordu. Dll'den event göndermek gibi bişi istediğim sonuç olarak. fikirlere açığım yardımlarınız için teşekkür ederim.
ng
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ng »

Delphi 6'ya bakış adlı bir kitapta buna benzer birşey görmüştüm. Şu anda hatırlamıyorum ama bulabilirsem yeniden yazarım.