Merhaba arkadaşlar yaptığım programı delphiyi açıyorum ünit kısmı geliyor ama formun dizayn kısmı gelmiyor ekrana
dfm uzantılı dosyamı bozuldu acaba exe çalışıyor. aynı programdaki diğer ünitlerin form dizaynları ekrana geliyor ama bunu nasıl düzeltebilirim
acaba yardım edebilirmisiniz şimdiden teşekkürler
Form dizaynı ekrana gelmiyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- greenegitim
- Üye
Re: Form dizaynı ekrana gelmiyor
delphiyi açıp daha sonra projeyi değilde sadece o formu dfm dosyasını açın ekranda bozuk görünen button ve ya başka bir nesne olabilir bunu silip deneyin.
Mücadele güzelleştirir!
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Benzer mantıkla; yeni bir proje oluşturun. Yeni projeye bu formun pas dosyasını ekleyerek formu açmaya çalışın.
teşekkür ederim dfm dosyasında sorunu buldum düzelttim sorun aslında benden kaynaklanmış çift ekranla çalışmıştım birkaç ay önce ekranın birinde form dizaynı diğerinde ünitler çalışmıştım tek ekran olunca formun lefti -1500 lerde kaldığı için görünmemiş dfm dosyasını incelerken bu hatayı buldum çok basit bi hata hepinize teşekkür ederimgreenegitim yazdı:delphiyi açıp daha sonra projeyi değilde sadece o formu dfm dosyasını açın ekranda bozuk görünen button ve ya başka bir nesne olabilir bunu silip deneyin.