Target Platforms Ios Device Seçeneği Çıkmıyor
Target Platforms Ios Device Seçeneği Çıkmıyor
Kolay Gelsin arkadaşlar,
Iphone 6s cihazımı Mac'e bağladım.
Pa Server ile connection edip Sdk bölümünden gösterdim.
Ama project Managerda Ios Device Gözükmüyor. Nedeni ne olabilir?
Iphone 6s cihazımı Mac'e bağladım.
Pa Server ile connection edip Sdk bölümünden gösterdim.
Ama project Managerda Ios Device Gözükmüyor. Nedeni ne olabilir?
Re: Target Platforms Ios Device Seçeneği Çıkmıyor
Başka bir proje açtığım zaman Ios Device geliyor ama benim hali hazırdaki projemde gelmiyor nedeni ne olabilir
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Proje tipiniz multi device application olmalıdır.
Farklı proje türlerinde ios cihazı görüntülemezsiniz.
Farklı proje türlerinde ios cihazı görüntülemezsiniz.
Tesekkurler var olan bu projeyi nasil cevirecegiz
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Mida converter yazılımı VCL uygulamalarını firemonkey uygulamalarına dönüştürebiliyor. Fakat Mida ile yapilan çevirilerde sıkıntı yaşayabilirsiniz. (Kişisel fikrimdir)
Kişisel fikrim ise uygulama ara yüzünü yeniden oluşturun. Kod kısımlarını da modül modül kopyalayıp test ederek entegre edin.
Çünkü VCL ile FMX uygulamaları arasında nesnel farklılıklar ve tip uyuşmazlıkları olacaktır. Ayrıca VCL uygulamalardaki RTL referanslarının karşılığını bulmakta zorlanabilirsiniz.
Mida converter uygulaması;
http://www.midaconverter.com
Kişisel fikrim ise uygulama ara yüzünü yeniden oluşturun. Kod kısımlarını da modül modül kopyalayıp test ederek entegre edin.
Çünkü VCL ile FMX uygulamaları arasında nesnel farklılıklar ve tip uyuşmazlıkları olacaktır. Ayrıca VCL uygulamalardaki RTL referanslarının karşılığını bulmakta zorlanabilirsiniz.
Mida converter uygulaması;
http://www.midaconverter.com
@ferihaslan teşekkürler ama benimki zaten firemonkey zaten var olan bir android yazılımı mevcut hatta Google Playde fakat ben aynı kodları birde Iosa derlemek istiyorum
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
Projenizi açtıktan sonra Project Manager penceresinin tüm kısımlarını genişleterek ekran görüntüsünü alıp paylaşabilirseniz, yardımcı olalım.
- fesiharslan
- Üye
- İletişim:
1- Target Platforms üzerinde sağ tuş ile Add Platform menüsünü tıklayın.
2- Açılan pencerede iOS Device - 64 bit seçin ve OK butonuna tıklayın.
3- Mac bilgisyarda PAServer çalıştırın. (Ayrıca XCode Komut Satırı Araçlarının Kurulu olması gerekiyor)
4- Iphone cihazınızı Mac bilgisayara USB ile bağlayın.
5- Apple üyeliğinizden Apple Cihaz Kaydını Yaptırın.
6- Mac bilgisayarınız aracılığyla IPhone cihazda testler yapabilmek için Apple Geliştirici (Dağıtmak için de ayrıca Dağıtıcı sertifikasına ihtiyaç duyar) Sertifikası üretin.
7- Ayrıca Provizyon Profili oluşturmalısınız. (Apple geliştirici portalından)
Provizyon dosyaları oluşturacağımız uygulamaya özel olabileceği gibi, genel olarak tüm uygulamalarımızda kullanabileceğimiz şekilde de oluşturulabilir. Uygulamaya özel oluşturulan provizyon dosyalarıyla, “Push notification” gibi özellikleri kullanamayız.
8- Provizyon dosyasını indirin.
Mac OS X bilgisayarında, provizyon dosyamızı çift tıklayarak kurulumunu sağlayın.
Oluşturulan profil bilgisi XCode ile görüntülenebilir. Bunun için XCode uygulamasını çalıştırarak, ana menüden Window > Organizer > Provisioning Profiles sekmesine bakabilirsiniz.
Kullanılabilir durumda olan (valid profile) provizyon profilini, tanımlı herhangi bir iOS cihaz üzerine sürükleyip bırakarak, testler yapabilirsiniz.
9- Geliştirici bilgisayarınızda Cihazınızın iOS versiyon SDK dosyaları yoksa yeniden yüklemelisiniz.
10- Son olarak Project Manager > Target kısmı üzerinde sağ tuş Refresh menüsünü seçin. Böylece Iphone Cihazınız bu kısımda listelenecektir.
2- Açılan pencerede iOS Device - 64 bit seçin ve OK butonuna tıklayın.
3- Mac bilgisyarda PAServer çalıştırın. (Ayrıca XCode Komut Satırı Araçlarının Kurulu olması gerekiyor)
4- Iphone cihazınızı Mac bilgisayara USB ile bağlayın.
5- Apple üyeliğinizden Apple Cihaz Kaydını Yaptırın.
6- Mac bilgisayarınız aracılığyla IPhone cihazda testler yapabilmek için Apple Geliştirici (Dağıtmak için de ayrıca Dağıtıcı sertifikasına ihtiyaç duyar) Sertifikası üretin.
7- Ayrıca Provizyon Profili oluşturmalısınız. (Apple geliştirici portalından)
Provizyon dosyaları oluşturacağımız uygulamaya özel olabileceği gibi, genel olarak tüm uygulamalarımızda kullanabileceğimiz şekilde de oluşturulabilir. Uygulamaya özel oluşturulan provizyon dosyalarıyla, “Push notification” gibi özellikleri kullanamayız.
8- Provizyon dosyasını indirin.
Mac OS X bilgisayarında, provizyon dosyamızı çift tıklayarak kurulumunu sağlayın.
Oluşturulan profil bilgisi XCode ile görüntülenebilir. Bunun için XCode uygulamasını çalıştırarak, ana menüden Window > Organizer > Provisioning Profiles sekmesine bakabilirsiniz.
Kullanılabilir durumda olan (valid profile) provizyon profilini, tanımlı herhangi bir iOS cihaz üzerine sürükleyip bırakarak, testler yapabilirsiniz.
9- Geliştirici bilgisayarınızda Cihazınızın iOS versiyon SDK dosyaları yoksa yeniden yüklemelisiniz.
10- Son olarak Project Manager > Target kısmı üzerinde sağ tuş Refresh menüsünü seçin. Böylece Iphone Cihazınız bu kısımda listelenecektir.
Kolay gelsin Iphone 5 ile bunları denemedim gene çalıştıramadım.