TabControl ile Fragment kullanımı.

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
RADCoder
Üye

TabControl ile Fragment kullanımı.

Mesaj gönderen RADCoder »

Merhabalar, Java ile Tab nesnesinde Fragment kullanımı mevcut. Kaydırma anında barmağımızla keçiş yaparken durduğumuzda bile Tabİtemlerin bir birine sanki yapışık halini göre biliriz. Peki bunu Delphi ile yapmak mümkünmüdür acaba?

Öncededn Teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
egeven
Üye

Re: TabControl ile Fragment kullanımı.

Mesaj gönderen egeven »

Merhaba,

http://fire-monkey.ru/topic/1529-tuitabcontrol/
Burada yer alan bileşen dediğiniz şekilde çalışıyor fakat delphi 10 Seatle sürümünde çalışması için ufak bi değişiklik yapılması gerek onu da yorumlarda anlatmışlar, ben kullanıyorum parmak ile sağa ve sola geçişlerde çok güzel oluyor. Fakat sayfa içinde scrollbox, listview veya listbox gibi parçalar varsa sağa veya sola tab geçişini yapamıyorum bu konu hakkında yardımcı olabilecek varsa çok güzel olur :D
Kullanıcı avatarı
RADCoder
Üye

Mesaj gönderen RADCoder »

Cevabınız için teşekkür ederim.
Eki indirip inceledim, aralarında çok büyük fark olsada idare eder. Yardımlarınız için teşekkürler..
bilrax
Üye

Mesaj gönderen bilrax »

Delphi 10 seatle de kullanmayi beceremedim malesef.. kucuk bir kullanim örneği paylasmaniz mumkunmu acaba
Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fesiharslan »

bilrax yazdı:Delphi 10 seatle de kullanmayi beceremedim malesef.. kucuk bir kullanim örneği paylasmaniz mumkunmu acaba
Merhaba;
Yeni proje oluşturduğunuzda, 2 farklı proje tipinde bu yapı entegreli olarak geliyor.

Tab navigasyon yapısını yeni bir projede kullanmak için;
Delphi IDE'sinde, File > New ile yeni bir çoklu platform uygulaması başlattığınızda, Multi-Device Application penceresinde Tabbed with Navigation veya Header/Footer with Navigation proje tiplerinden birini kullanın.
Her iki proje yapısında kullanabileceğiniz TabControl'ler ve hazır navigasyon kodları yer almaktadır.
İyi çalışmalar...
bilrax
Üye

Mesaj gönderen bilrax »

Merhaba;
Yeni proje oluşturduğunuzda, 2 farklı proje tipinde bu yapı entegreli olarak geliyor.

Tab navigasyon yapısını yeni bir projede kullanmak için;
Delphi IDE'sinde, File > New ile yeni bir çoklu platform uygulaması başlattığınızda, Multi-Device Application penceresinde Tabbed with Navigation veya Header/Footer with Navigation proje tiplerinden birini kullanın.
Her iki proje yapısında kullanabileceğiniz TabControl'ler ve hazır navigasyon kodları yer almaktadır.
İyi çalışmalar...
fesih hocam bahsettiğiniz navigationlar hareket tamamlandıktan sonra geçiş yapıyor.. burdaki örnekte parmakla beraber hareket eden tab geçişi söz konusu.. bitişik iki sayfayı sürüklüyormuş gibi ve sürükleme ile beraber bir hareket var.. whatsapptaki gibi