FireBird Ücretsiz mi..?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
recepgalip
Üye
İletişim:

FireBird Ücretsiz mi..?

Mesaj gönderen recepgalip »

merhabayın arkadaşlar.firebird ücretsiz fakat ben bunu bir devlet kurumuna nasıl ıspatlayacagım. vede bu veri tabanı hakkında dokuman istiyorlar.yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.
ALLAH NAMINA VER.. ALLAH NAMINA AL.. ALLAH NAMINA BAŞLA.. ALLAH NAMINA İŞLE VESSELAM
SAYGILARIMLA BEN...
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen şimal »

http://firebird.sourceforge.net/index.p ... &id=engine

İngilizceniz varsa buradan döküman indirif (pdf) çevirebilirsiniz.
Boş Başak Dik Durur...
Santranç bitince şah da piyon da aynı torbaya girermiş...
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

devlete open source, InterBase Public License falan anlatmaya kalksan "olur mu öyle şey" derler. bence sen muhattap olduğun kişiler arasında bu işlerden anlayan birini bul ve gerekli açıklamayı ona yap. o diğerlerine bir şekilde anlatır.

dokuman konusunda ise turkçe dokuman çok az ama ingilizce isterlerse http://www.ibphoenix.com adresine http://www.firebirdsql.com adreslerinden yararlanabilirsin.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

İllaki para ile satın alınmalı diye tuttururlarsa ki bunu yaparlarsa kanı bozuk şerefsizlerdir. biz boşuna vergi ödeyip duruyoruz hemde kazandığımızın yarısını.
İşi kaçırmamak için yada bunun paralısı bu kadar diyebilmek için InterBase i gösterebilirsin. Bimeks te fiyatları olması lazım, Ayrıca FireBird ün kullanıldığı referansları ver, forumda birisi yazmıştı aklımda kalanı Motorola idi arattırırsan diğerlerinide bulursun sanırım

kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Freeman Abi'min bahsettiği link.

viewtopic.php?t=1437&postdays=0&postorder=asc&start=15

Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
recepgalip
Üye
İletişim:

:)

Mesaj gönderen recepgalip »

abiler çok çok teşekkür ederim. ilgi vede yardımınız için. valla benim prog. fireBird de çalışıyor. ve 50 terminalde. vede oracle vede sql server daha once çalışmış olan bi yer ama benimki kadar hızlı değil. tabi veri tabanının onemi var ama prog. mantıgı da onem li yer almakta. diğer firmalardan daha fazla giriş kontrolu yaptırdıgım halde 2 kat hızlı. gelde bunu yonetime anlat. adam veritabanının v sinden anlamıyo. duymuş ya ORACLE,SQL uuuuuuuuuuu diyo. sankim bi nane var yaw. tamam belki onlar biraz daha yogun veri tabanlarında iyi oluyor ama benim data her yıl yenilenir data2003,data2004 gelde bunu analat onlara. ne bilem işte bakalım ne olacak. hayırlısı...
ALLAH NAMINA VER.. ALLAH NAMINA AL.. ALLAH NAMINA BAŞLA.. ALLAH NAMINA İŞLE VESSELAM
SAYGILARIMLA BEN...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Adnan abinin FireBird seminerini ve sondaki karşılaştırmayı izlet :D
Kullanıcı avatarı
safak
Şafak EBESEK
İletişim:

Mesaj gönderen safak »

Ben şöyle yapıyorum.

**Kardeşim bu bedava. Üçgenin alanını hesaplamak için, pi sayısını kullanmak için para ödüyor musunuz ? Bu da böyle.

Eğer isterseniz "O URUN" den de yaparız. (ya da var) . Yalnız onun fiyatı şu kadar . (O URUN'e okadar para verdiklerine göre).

** Firebird için dbexpress driveri bulun. Bütün çalışmanızı bununla çalışabilir durumda tutun. Tabii Firebirde yönelik araçlar kullanıyorsanız bunların bütün güzel özelliklerindne vazgeçersiniz. dbexpress sayesinde O URUN de çalışabilrsiniz.

tabii programınızın iki hali oluyor.
1. Dbexpress için hazırlanmış
2. Nativ tool larla hazırlanmış.

1. yi isteyen önemli bir performans ve kullanım kolaylığı kaybını çok yüksek bir bedel ödeyerek satın alır. Kendisi bilir.

Ben kavramsal olarak "en düşük teknoloji - en yüksek teori/yazılım tasarımı" yaklaşımını seçiyorum. Ama bir çok müşteri elindeki ürünü ölçemediği için markalara yasalanmak zorunda kalıyor. Ya ölçmeyi öğrenecekler ya da markaların bedelini ödeyecekler.