Delphi 7 ve Devexpress Status Bar
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphi 7 ve Devexpress Status Bar
Arkadaşlar Delphi 7 ye Devexpress Kurdum Proje Yapıyorum Ama Şöyle Bir Sorunum Var;
dxRibbonStatusBar da Panel Oluşturdum Sadece 1 Panelde Çalışacak Şekilde Popup Menu Yapmak İstedim Ama Yapamadım?
Bunu Yapma Seçeneğimiz Yok mu?
dxRibbonStatusBar da Panel Oluşturdum Sadece 1 Panelde Çalışacak Şekilde Popup Menu Yapmak İstedim Ama Yapamadım?
Bunu Yapma Seçeneğimiz Yok mu?
Re: Delphi 7 ve Devexpress Status Bar
Yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Bu konuda sanmıyorum ben de buna benzer bir konu açmıştım konuyu geri silmek zorunda kaldım..
Bende kurulu Devexpress yok fakat genel olarak şöyle birşey söyleyebilirim:
TPopupMenu'nün OnPopup olayını kontrol ederek istediğiniz zaman görünmemesi sağlayabiliriz. Mesela 2 panel var, ikisine de popupmenu olarak PopupMenu1'i atadım. Normalde ikisinde de sağ tıkladığımızda menü açılacaktır. Mesela, Panel2'de açılmasını istemiyorsak:
Dediğim gibi bende Devexpress olmadığı için deneyemiyorum ama TPanel vs. bileşenlerde bu şekilde düzgün çalışır.
TPopupMenu'nün OnPopup olayını kontrol ederek istediğiniz zaman görünmemesi sağlayabiliriz. Mesela 2 panel var, ikisine de popupmenu olarak PopupMenu1'i atadım. Normalde ikisinde de sağ tıkladığımızda menü açılacaktır. Mesela, Panel2'de açılmasını istemiyorsak:
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.PopupMenu1Popup(Sender: TObject);
begin
if ((Sender as TPopupMenu).PopupComponent.Name = 'Panel2') then
Abort;
end;
There's no place like 127.0.0.1
SimaWB yazdı:Bende kurulu Devexpress yok fakat genel olarak şöyle birşey söyleyebilirim:
TPopupMenu'nün OnPopup olayını kontrol ederek istediğiniz zaman görünmemesi sağlayabiliriz. Mesela 2 panel var, ikisine de popupmenu olarak PopupMenu1'i atadım. Normalde ikisinde de sağ tıkladığımızda menü açılacaktır. Mesela, Panel2'de açılmasını istemiyorsak:Dediğim gibi bende Devexpress olmadığı için deneyemiyorum ama TPanel vs. bileşenlerde bu şekilde düzgün çalışır.Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.PopupMenu1Popup(Sender: TObject); begin if ((Sender as TPopupMenu).PopupComponent.Name = 'Panel2') then Abort; end;
procedure TForm1.PopupMenu1Popup(Sender: TObject);
begin
if ((Sender as TPopupMenu).PopupComponent.Name = 'dxRibbonStatusBar.Panels[1]') then
Abort;
end;

Kodunuza breakpoint koyup (Sender as TPopupMenu).PopupComponent.Name değerini kontrol ettiniz mi?
nasıl yani hocam örnek verebilirmisiniz?SimaWB yazdı:Kodunuza breakpoint koyup (Sender as TPopupMenu).PopupComponent.Name değerini kontrol ettiniz mi?
O satır üzerindeyken F5'e basın. Satır kırmızı renge dönüşür yada satırın başında kırmızı bir nokta belirir. Sonra programı F9'a basarak çalıştırın. PopupMenu ne zaman açılırsa, yani program o satırı çalıştırmayı denerse, programınız durur ve Delphi üzerinde siz istediğiniz değişkenin o anki durumunu görebilirsiniz. Bu esnada (Sender as TPopupMenu).PopupComponent.Name 'i komple seçip Ctrl+F7'ye bastığınızda değeri görürsünüz. Programın kaldığı yerden çalışmasına devam etmek için F9'a basmalısınız.
Yada
satırından hemen önce
yazarsanız Name değerini görürsünüz.
Yada
if ((Sender as TPopupMenu).PopupComponent.Name = 'dxRibbonStatusBar.Panels[1]') then
ShowMessage((Sender as TPopupMenu).PopupComponent.Name));
Hocam Name değeri dxRibbonStatusBar olarak görünüyor ama ben panelslerine ulaşamıyorum bu yolla yani dxRibbonStatusBar.Panels[0] değerine ulaşamıyorum. dxRibbonStatusBar yazdığımda Name değerine çalışıyor ama dxRibbonStatusBar ı panellere ayırdığım için hepsinde çalışmıyor bu kez ben dxRibbonStatusBar.Panels[1] haricinde diğerlerinde çalışmasın istiyorum ama olmuyor.SimaWB yazdı:O satır üzerindeyken F5'e basın. Satır kırmızı renge dönüşür yada satırın başında kırmızı bir nokta belirir. Sonra programı F9'a basarak çalıştırın. PopupMenu ne zaman açılırsa, yani program o satırı çalıştırmayı denerse, programınız durur ve Delphi üzerinde siz istediğiniz değişkenin o anki durumunu görebilirsiniz. Bu esnada (Sender as TPopupMenu).PopupComponent.Name 'i komple seçip Ctrl+F7'ye bastığınızda değeri görürsünüz. Programın kaldığı yerden çalışmasına devam etmek için F9'a basmalısınız.
Yadasatırından hemen önceKod: Tümünü seç
yazarsanız Name değerini görürsünüz.Kod: Tümünü seç
ShowMessage((Sender as TPopupMenu).PopupComponent.Name));
Not: Siz ne demek istediğimi normal statusbar kullanarak anlarsınız.
Normal statusbar'la şöyle bir deneme yaptım:
Statusbar'a bir adet PopupMenu atadım. Ayrıca statusbar'da 3 adet panel oluşturdum.
Mesela ikinci panelde PopupMenu'nün görünmesini istemiyorum:
Statusbar'a bir adet PopupMenu atadım. Ayrıca statusbar'da 3 adet panel oluşturdum.
Mesela ikinci panelde PopupMenu'nün görünmesini istemiyorum:
procedure TForm3.PopupMenu1Popup(Sender: TObject);
var
p: TPoint;
i: integer;
Panel2_start, Panel2_end: integer;
begin
p := StatusBar1.ScreenToClient(Mouse.CursorPos);
Panel2_start := StatusBar1.Panels[0].Width;
Panel2_end := Panel2_start + StatusBar1.Panels[1].Width;
if (p.x > Panel2_start) and (p.x < Panel2_end) then