Android DPF Native Components Sorunu
Android DPF Native Components Sorunu
Herkese merhaba,
Bi projemde dpf native componentslerini kullanmam gerekiyor sorun şu ki tek formlu bir uygulamada componentler sorun çıkarmıyor fakat birden fazla form olduğunda componentler uygulama açıldığında yükleniyor ve hangi form ekranda olursa olsun tüm dpf componentleri üst üste binmiş şekilde ekranda görünüyor. Benim bunları form geçişleriyle göstermem gizlemem gerekiyor haliyle..
Geçiş bölümlerinde nesneleri gizleyip açmayı, positonlarını ekranın dışında kalacak bi yere göre ayarlamak tekrar ekrana çekmek gibi bi kaç tane günü kurtarmalık yöntemlere başvurdum fakat ekranların açılışlarıyla birlikte yapacakları işlemler vs olunca bu yöntemler işe yaramaz oldu uygulama patlamaya başladı
Bu sorun için daha stabil bir çözüm öneriniz varsa lütfen yazınız...
Not: bu nesneleri kullanmamın sebebi uygulama el terminalinde çalışacak ve el terminalinin üzerinde barkod okuyucu var. Okuyucadan gelen data normal edittext e yavaş yavaş elle yazılır gibi gelirken native edittext e çat diye bütün halinde çok hızlı geliyor.
Şimdiden yardım ve önerileriniz için teşekkürler.
Bi projemde dpf native componentslerini kullanmam gerekiyor sorun şu ki tek formlu bir uygulamada componentler sorun çıkarmıyor fakat birden fazla form olduğunda componentler uygulama açıldığında yükleniyor ve hangi form ekranda olursa olsun tüm dpf componentleri üst üste binmiş şekilde ekranda görünüyor. Benim bunları form geçişleriyle göstermem gizlemem gerekiyor haliyle..
Geçiş bölümlerinde nesneleri gizleyip açmayı, positonlarını ekranın dışında kalacak bi yere göre ayarlamak tekrar ekrana çekmek gibi bi kaç tane günü kurtarmalık yöntemlere başvurdum fakat ekranların açılışlarıyla birlikte yapacakları işlemler vs olunca bu yöntemler işe yaramaz oldu uygulama patlamaya başladı
Bu sorun için daha stabil bir çözüm öneriniz varsa lütfen yazınız...
Not: bu nesneleri kullanmamın sebebi uygulama el terminalinde çalışacak ve el terminalinin üzerinde barkod okuyucu var. Okuyucadan gelen data normal edittext e yavaş yavaş elle yazılır gibi gelirken native edittext e çat diye bütün halinde çok hızlı geliyor.
Şimdiden yardım ve önerileriniz için teşekkürler.
Re: Android DPF Native Components Sorunu
Merhaba. Delphi hangi versiyon kullanıyorsunuz? Ben çünkü çalıştıramadım bu güne kadar. Ben bir edit bile eklesem ekrana gelmiyor. Her halde DX versiyonunda yapı değişmiş. Neden datasnap kullanmıyorsunuz çokmu yavaş oluyo veri gelmesi?
Rad Studio xe7 kullanıyorum, web service daha önceden yazılmış değiştirebileceğim bir şey değil client tarafı bende sadece bu yüzden
Bildiğim kadarıyla XE8 destek veren versiyonu mevcut. Yeni versiyon indirip test etdinizmi.
Evet 2.8.6 versiyonunu kullanıyorum
edit: xe8 yok bende 7 ve seatle kullanıyorum seatle için desteği yok 7ye var 7de de böyle bir problem yaşıyorum 8e deneyip sorun yaşamayan varsa 8i yüklerim ama o da vakit alan bir şey deneyen biri düzgün çalışıyor derse ancak girebilirim
edit: xe8 yok bende 7 ve seatle kullanıyorum seatle için desteği yok 7ye var 7de de böyle bir problem yaşıyorum 8e deneyip sorun yaşamayan varsa 8i yüklerim ama o da vakit alan bir şey deneyen biri düzgün çalışıyor derse ancak girebilirim
Ben 2.8.6 XE8 son DX versiyonuna güncellesemde malesef bir edit bile koysam foruma tepki vermiyo. Qaliba yapı değişmiş yeni delphi versiyonlarda.berkcalik yazdı:Evet 2.8.6 versiyonunu kullanıyorum
Ben xe7'de nesneleri eventlerini vs. kullanabiliyorum ama tüm nesnelerin sürekli ekranda olması da pek kullanabiliyorum demeye müsait değil aslında...AliZairov yazdı:Ben 2.8.6 XE8 son DX versiyonuna güncellesemde malesef bir edit bile koysam foruma tepki vermiyo. Qaliba yapı değişmiş yeni delphi versiyonlarda.berkcalik yazdı:Evet 2.8.6 versiyonunu kullanıyorum
Yapımcısı sanırım Babak Yaghoobi isminde biri facebooktan kendisine ve bunun için kurulan facebook sayfasına mesaj attım ama bir geri dönüş de alamadım
Evet bende yazdım hala bir cevap gelmedi. ios için yenilemiş ama. Belkide versiyonda değişiklik olmu. onun kullandığı sistem artık çalışmıyor o yüzden yenilemiyor her halde.berkcalik yazdı:Ben xe7'de nesneleri eventlerini vs. kullanabiliyorum ama tüm nesnelerin sürekli ekranda olması da pek kullanabiliyorum demeye müsait değil aslında...AliZairov yazdı:Ben 2.8.6 XE8 son DX versiyonuna güncellesemde malesef bir edit bile koysam foruma tepki vermiyo. Qaliba yapı değişmiş yeni delphi versiyonlarda.berkcalik yazdı:Evet 2.8.6 versiyonunu kullanıyorum
Yapımcısı sanırım Babak Yaghoobi isminde biri facebooktan kendisine ve bunun için kurulan facebook sayfasına mesaj attım ama bir geri dönüş de alamadım
Olabilir ios kısmı 9.x.x diye gidiyor android 2.8.6da kalmış durumda