Mrb;
Android ve IOS Tabletlerde gömülü mysql çalıştırabiliyormuyuz. İnternette aradım ama tam birşey bulamadım. Teknik yazılarda ingilizcem olmadığı için çeviremedim. Mobil uygulama geliştiren tecrübeli birkaç kişiye sordum cihazlar kaldırmaz dedi ama gömülü bir sistem ne kadar yorar ki. Oyunları ,ofisi falan kaldırıyor da gömülü mysql nasıl kaldırmıyor anlayamadım. Bilgisi veya tecrübesi olan varmı acaba
Embedded Mysql + Android + IOS
Re: Embedded Mysql + Android + IOS
Bildiğim kadarıyla yok, ancak kaynak kodlarından derlenebilir. SQLite neden düşünmüyorsunuz?
- pasa_yasar
- Üye
Yazdığım program mysql de çalışıyor. SQLite Alter komutu gibi komutlar yok. Bi veritabanı değişikliğinde bir sürü uğraştırıyor. Ana neden alter gibi komutların olmaması. Yan neden program mysql kullanılarak yazılmış olması
Programınız mobil bir cihazda çalışabilecek mi?
Asıl sorun mobil işletim sistemlerinin mimari yapısı ile ilgili. Mobil platoformlarda servis mantığı olmadı için arka plana atılan uygulama durdurulur. Push notification gibi yapılar ile tetiklenebilir. Böyle bir ortamda mysql'in stabil çalışması zor görünüyor. Birde mobil platforma güvenip ne kadar veri saklayabilirsiniz?
SQLite Alter komutunu destekliyor, yapadığınız işlem nedir?
Asıl sorun mobil işletim sistemlerinin mimari yapısı ile ilgili. Mobil platoformlarda servis mantığı olmadı için arka plana atılan uygulama durdurulur. Push notification gibi yapılar ile tetiklenebilir. Böyle bir ortamda mysql'in stabil çalışması zor görünüyor. Birde mobil platforma güvenip ne kadar veri saklayabilirsiniz?
SQLite Alter komutunu destekliyor, yapadığınız işlem nedir?
- pasa_yasar
- Üye
Valla 3 sene önce Sqlite kullandım o zaman yapamıyordum. Şimdi eklenmiş ise bakmadım. Başka sorun yok. Aslında mobilde veri saklama değil daha çok tampon işler için kullanılacak. Online alana aktarım ve geçici işlem bilgileri,kullanıcı bilgileri anlık çekilen resim vs. tutulacak