Ağ ortamında grup chat

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
fazil14
Üye

Ağ ortamında grup chat

Mesaj gönderen fazil14 »

İyi günler

Ağ ortamında bilgisayarlar arasında haberleşen(serversocket ve clientsocket kullanarak) örneklerden bakarak bir uygulama yaptım... çalışıyor.

ama benim istediğim iki bilgisayar haberleşirken üçüncü bilgisayarında
haberleşen iki bilgisayardan biri ile haberleşebilmesi

yani bir bilgisayarın birden fazla kişi ile aynı anda konuşabilmesi bunu nasıl yapabilirim... server ve client socket ile olurmu...

Şimdiden teşekkür ederim..
Kendini bil.
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

benim evde var ama boya oldugu için şuan çok zor bulurum... sanırım fevzi akar olması lazım yazarın adı. onun kitabı var delphi 5 için... ve senin istediğin şekilde icq tarzı programın nasıl yapılacagını anlatıyor. kitabı okumuştum ama şuan inan aklımda degil. kodlarına bakar yazarım sana bişiler.

Kolay Gelsin...
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

Bunu yaparken indy kullanmanı tavsiye ederim hem daha gelişmiş hemde örnek uygulaması var içinde
Ben bir tane yaptım 1 saat içinde şu an sadece yerel ağda süper. eğer ağ içinde değilseniz diğer kişiler size uzaktan da bağlanabiliyo :)
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
Kullanıcı avatarı
fazil14
Üye

Mesaj gönderen fazil14 »

evet benim istediğim yerel ağ içinde kullanıcıların (özel) birbirleriyle chatleşebilmesi ve chat odası gibi grupların kendi içlerinde (genel) mesajlaşabilmesi idi indy' nin birsürü componenti var ama ben hangisini
ve nasıl kullanabilirim.. örneklendirebilirseniz çok sevinirim
şimdiden teşekkürler..
haa birde şunu sorıyım indy' nin Idirc ve IdircServer componentleri benim için uygun olurmu acaba?
kolay gelsin..
Kendini bil.