Resmi indirmeden görüntüleme[ÇÖZÜLDÜ]

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
sheshman
Üye
İletişim:

Resmi indirmeden görüntüleme[ÇÖZÜLDÜ]

Mesaj gönderen sheshman »

Merhaba,

Masaüstü uygulaması geliştirirken web konumundaki resmi TMS'nin web image componenti gibi componentler yardımı ile veya direkt image nesnesi içerisine alabiliyoruz. Android uygulamamda da bu işlemi yapmaya çalışıyorum, resmi indirip image nesnesi içerisinde gösterebiliyorum ancak indirmeden direkt web adresinden göstermeyi yapamadım, bu konuda yardımcı olabilirmisiniz lütfen.

Örnek Resim :
https://image.tmdb.org/t/p/w185/jjBgi2r ... zscEcb.jpg
En son sheshman tarafından 22 Eki 2015 02:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
And shepherds we shall be, For Thee, my Lord, for Thee. Power hath descended forth from Thy hand, That our feet may swiftly carry out Thy command. So we shall flow a river forth to Thee
And teeming with souls shall it ever be. In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti.
sheshman
Üye
İletişim:

Re: Resmi indirmeden görüntüleme[ÇÖZÜLDÜ]

şu şekilde çözdüm;

Prosedür

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.ReadWebImage(imgAddress: string);
var
  memStream: TMemoryStream;
begin
  memStream := TMemoryStream.Create;
  try
    idhttp1.Get (imgAddress,memStream);
  except
    ShowMessage('Image not found at:'+imgAddress);
    memStream.Free;
    exit;
  end;
  try
    memStream.Position := 0;
    ImageControl1.Bitmap.LoadFromStream(memStream);
  finally
    memStream.Free;
  end;
end;
Kullanımı

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.btnReadWebImgClick(Sender: TObject);
begin
  ReadWebImage('http://www.gravatar.com/avatar/5af5f8c5f88c6c237745e9472a31410f?s=32&d=identicon&r=PG');
end;
And shepherds we shall be, For Thee, my Lord, for Thee. Power hath descended forth from Thy hand, That our feet may swiftly carry out Thy command. So we shall flow a river forth to Thee
And teeming with souls shall it ever be. In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Resmi indirmeden görüntüleme

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba.
- Resim herhangi bir web sitesinde dahi gösteriliyorsa zaten indirilmiş demektir. Direkt WEB adresinden gösterme diye bir şey olmaz. Bahsi geçen TMS dahi linki gösterir göstermez indirip resource olarak barındırıyordur. Benzerini sen de yapabilirsin. :wink:

- Aslında bahsetmek istediğin fiziksel bir dosya değil de MemoryStream olarak hafızada barındırıp ondan sonra bir Image nesnesine basmak ise :arrow: burada geniş bir örnek vermiştim.

- Her defasında indirmesin zaman ve data kaybı diyorsan buna katılıyorum, projenin DATA dizininde bir yedek klasörü oluştur. İndirdiğin resimleri burada barındır. Tekrar indirme yapılacaksa önce buraya bak, oradakini kullan. Mevcut değilse ilk defa olarak oraya download eder oradan kullanırsın.

- Bir zaman belirlersin, atıyorum 10 günden eski resimleri sildirirsin, yeniden indirilmesini dolayısı ile tazelenmesini sağlarsın. :idea:
Resim
Resim ....Resim
sheshman
Üye
İletişim:

hocam ben dinozor tabir edilen programcılardan olduğum için çok gerekli olmadıkça bellekte veya cihazın diskinde bir şey tutma taraftarı değilim,o nedenle mümkün olduğunca kullandığım dosya veya nesneleri yaratıp işi bitince kaldırıyorum, bize göstermese de arka planda mutlaka indirdiği konusunda da hemfikirim, http protokolü gereği bir dosyayı sunucu üzerinden uygulama içerisine yayınlamak imkansız mutlaka ki belleğe yada temp dosya şeklinde bir yere yazıyor, Android ve IOS uygulamaları da (dinozor olduğumdan dolayı :)) benim için yeni o nedenle debeleniyorum :)
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

sheshman yazdı:çok gerekli olmadıkça bellekte veya cihazın diskinde bir şey tutma taraftarı değilim,o nedenle mümkün olduğunca kullandığım dosya veya nesneleri yaratıp işi bitince kaldırıyorum
Tercihlere saygım sonsuz, ben de 40 yaşını aşmış bir dinozor olarak benzerini yapıyorum. Sadece iş mobil platform olunca altını çizmek istedim. Yine cache içindekileri program sonlandırırken silersen en azından ardışık işlemler hızlanır. Bunu da bir kardeşin olarak değerlendirmeni isterim. :)

Başarılar.
Resim
Resim ....Resim
sheshman
Üye
İletişim:

mrmarman yazdı:
sheshman yazdı:çok gerekli olmadıkça bellekte veya cihazın diskinde bir şey tutma taraftarı değilim,o nedenle mümkün olduğunca kullandığım dosya veya nesneleri yaratıp işi bitince kaldırıyorum
Tercihlere saygım sonsuz, ben de 40 yaşını aşmış bir dinozor olarak benzerini yapıyorum. Sadece iş mobil platform olunca altını çizmek istedim. Yine cache içindekileri program sonlandırırken silersen en azından ardışık işlemler hızlanır. Bunu da bir kardeşin olarak değerlendirmeni isterim. :)

Başarılar.
kardeşim değil de 4 yaş büyük abim olarak diyelim :) önerini dikkate alıp zaten çıkış prosedürlerine gerekli kodları ekledim :)