Öncelikle Herkese İyi Günler Dilerim.
Arkadaşlar formlarla çalışırken şöyle bir sorunla karşılaştım. 2 Form bulunuyor ve 1. form yani ana formda ayarlamaları yaptıktan sonra çalıştır butonuna tıklayınca 2. form açılıyor ve burada işlemi yürütüyor ve işlemle ilgilide bilgiler veriyor. Aynı zamanda 2. formda durdur isminde bir buton daha bulunuyor ve ona tıklayınca işlemi yarıda bırakıp ana forma yani 1. forma geri dönüyor. Benim yapmak istediğim telefonun geri tuşuna tıklayınca "çıkmak istediğinizden emin misiniz ?" gibi bir soru sorup evet tıklayınca işlemi durdurup ana forma dönmesi ama birçok deneme yapmama rağmen sonuca bir türlü ulaşamadım. Formun close ortamına falan yazmama rağmen önce form kapanıyor sonra soruyu soruyor. Bu sorunu bir türlü aşamadım. Siz üstatlarımdan bu sorunu nasıl çözdüğünüzü dair yardımlarınızı bekliyorum. (Not : Onkeyup ortamında da denedim yine sonuç aynı)
iyi çalışmalar dilerim.
Formun kapanmasını engelleme sorunu [Çözüldü]
Formun kapanmasını engelleme sorunu [Çözüldü]
En son codder71 tarafından 21 Eki 2015 11:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- barisatalay
- Üye
- İletişim:
Re: Formun kapanmasını engelleme sorunu
Formun keydown eventinin içine
http://brsatalay.blogspot.com.tr/2014/0 ... ptali.html
Kod: Tümünü seç
if Key = vkHardwareBack then// Buradaki Cihazın geri tusunu temsil etmektedir.
begin
Key := 0;
//Buraya if sorgunuzu yazarak işlem yaptırabilirsiniz. Çıkmak istiyormusunuz gibi
if CIKMAKİSTİYORMUSUNUZ THEN
begin
Close;
end;
end;
Yeni bloğum: http://brsatalay.blogspot.com.tr/
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.FormCloseQuery(Sender: TObject; var CanClose: boolean);
begin
CanClose = Kapansin_mi;
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
iyi akşamlar
Sorun çözülmüştür. Bütün olayları denedim o ikisi kalmış anlaşılan çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar.
Sorun çözülmüştür. Bütün olayları denedim o ikisi kalmış anlaşılan çok teşekkür ederim.

iyi çalışmalar.