Formun kapanmasını engelleme sorunu [Çözüldü]

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
codder71
Üye

Formun kapanmasını engelleme sorunu [Çözüldü]

Mesaj gönderen codder71 »

Öncelikle Herkese İyi Günler Dilerim.

Arkadaşlar formlarla çalışırken şöyle bir sorunla karşılaştım. 2 Form bulunuyor ve 1. form yani ana formda ayarlamaları yaptıktan sonra çalıştır butonuna tıklayınca 2. form açılıyor ve burada işlemi yürütüyor ve işlemle ilgilide bilgiler veriyor. Aynı zamanda 2. formda durdur isminde bir buton daha bulunuyor ve ona tıklayınca işlemi yarıda bırakıp ana forma yani 1. forma geri dönüyor. Benim yapmak istediğim telefonun geri tuşuna tıklayınca "çıkmak istediğinizden emin misiniz ?" gibi bir soru sorup evet tıklayınca işlemi durdurup ana forma dönmesi ama birçok deneme yapmama rağmen sonuca bir türlü ulaşamadım. Formun close ortamına falan yazmama rağmen önce form kapanıyor sonra soruyu soruyor. Bu sorunu bir türlü aşamadım. Siz üstatlarımdan bu sorunu nasıl çözdüğünüzü dair yardımlarınızı bekliyorum. (Not : Onkeyup ortamında da denedim yine sonuç aynı)

iyi çalışmalar dilerim.
En son codder71 tarafından 21 Eki 2015 11:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
İletişim:

Re: Formun kapanmasını engelleme sorunu

Mesaj gönderen barisatalay »

Formun keydown eventinin içine

Kod: Tümünü seç

if Key = vkHardwareBack then// Buradaki Cihazın geri tusunu temsil etmektedir.        
begin        
  Key := 0;
  //Buraya if sorgunuzu yazarak işlem yaptırabilirsiniz. Çıkmak istiyormusunuz gibi
  if CIKMAKİSTİYORMUSUNUZ THEN
  begin
    Close;
  end;  
end;  
http://brsatalay.blogspot.com.tr/2014/0 ... ptali.html
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.FormCloseQuery(Sender: TObject; var CanClose: boolean);
begin
 CanClose = Kapansin_mi;
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
codder71
Üye

Mesaj gönderen codder71 »

iyi akşamlar

Sorun çözülmüştür. Bütün olayları denedim o ikisi kalmış anlaşılan çok teşekkür ederim. :bravo: :bravo: :bravo:

iyi çalışmalar.