Delphi 10 Seattle - Android 5.X[Çözüldü]
Re: Delphi 10 Seattle - Android 5.X
Yukarıda ekran görüntüsü yolladığım 5.1.1 ile hem dikey hem de yatay olarak çalıştı.
Teşekkürler, o zaman %99 ihtimal sorun benim kullandığım ROm ile alakalı, orjinal ROM'u indirip kurayımmrmarman yazdı:Yukarıda ekran görüntüsü yolladığım 5.1.1 ile hem dikey hem de yatay olarak çalıştı.

And shepherds we shall be, For Thee, my Lord, for Thee. Power hath descended forth from Thy hand, That our feet may swiftly carry out Thy command. So we shall flow a river forth to Thee
And teeming with souls shall it ever be. In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti.
And teeming with souls shall it ever be. In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti.
Sizin uygulamanız çalışıyor ancak ben bu arada ROM değiştirdim, yeni yüklediğim ROM'da denedim.Güncellemeleri yükledikten sonra Delphi içerisinden yeniden proje derlemeyi deneyeceğim.mrmarman yazdı:Resmini ve Linkini gönderdiğim APK da çalışmadı mı ?
Bu arada SDK ayarlarımın ekran görüntüsü ekteki gibi, sanırım her şey olması gerektiği gibi.
- Dosya ekleri
-
- SDK.png (2.39 KiB) 4049 kere görüntülendi
And shepherds we shall be, For Thee, my Lord, for Thee. Power hath descended forth from Thy hand, That our feet may swiftly carry out Thy command. So we shall flow a river forth to Thee
Bu arada bir Google Taraması yaptım. "Apps written in Delphi not working" şeklinde bir ticket açılmış. İçeriğini göremiyorum yetkim yok ama sen atmadıysan başkalarının da Venom ROM ile ilgili benzer sorunu var. 
SDK içeriği resmi forumda küçük görünüyor algılayamayacağım kadar küçük ama güncelini zaten kurmuşsundur. Sondan başa doğru ben sadece 6.0 ve 5.1.1 için API23 ve API22'yi kurdum sadece

SDK içeriği resmi forumda küçük görünüyor algılayamayacağım kadar küçük ama güncelini zaten kurmuşsundur. Sondan başa doğru ben sadece 6.0 ve 5.1.1 için API23 ve API22'yi kurdum sadece

En son mrmarman tarafından 20 Eki 2015 04:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
O ticket bana ait değil ama bunu bulmak çok iyi oldumrmarman yazdı:Bu arada bir Google Taraması yaptım. "Apps written in Delphi not working" şeklinde bir ticket açılmış. İçeriğini göremiyorum yetkim yok ama sen atmadıysan başkalarının da Venom ROM ile ilgili benzer sorunu var.

mrmarman hocam çok başını ağrıttım teşekkürlermrmarman yazdı:Bu arada bir Google Taraması yaptım. "Apps written in Delphi not working" şeklinde bir ticket açılmış. İçeriğini göremiyorum yetkim yok ama sen atmadıysan başkalarının da Venom ROM ile ilgili benzer sorunu var.

Merhaba hocam,mrmarman yazdı: 20 Eki 2015 02:25 Evet sonuç bildiriyorum.
- XE7'de yazığım bir proje buldum.
- XE10 ile derledim. Ekranda çalışıyorken ekranı çevirince EVET bahsettiğin sorun oldu ve program sonlandı.
- Sonra projeni klasöründeki dosyaların isimlerini sırasıyla değiştirerek hangi dosyanın bu sorunu yarattığına karar verdim.
- Cevap veriyorum sadece ve sadece AndroidManifest.template.xml isimli dosyanın adını değiştirip erişilmesine mani olduğumda sorun çözüldü. Yeni dosya kendiliğinden oluşturuluyor çünkü.
Dosya varsa eskisi kullanılıyor.
Sonra da XML içerisindeki hangi parametre sorun çıkartıyor sorunsalına odaklandım. O da kendini zaten bağıra bağıra gösteriyormuş( screenSize )
Sorun: XE7'deki XML içerisindeki aşağıdaki satırınXE10 için şu şekilde değiştirilmesi de yeterli oldu.Kod: Tümünü seç
android:configChanges="orientation|keyboardHidden"
Dilersen önce böyle sadece bu satırı değiştirip projeyi ondan sonra yükle ve derleyerek dene.Kod: Tümünü seç
android:configChanges="orientation|keyboard|keyboardHidden|screenSize"
Sonucu da bildir lütfen.
Ben bunu değiştiremiyorum. Çünkü her derlemede Andoridmanifest.xml tekrar oluşturuluyor. Bu nedenle değişikliklerim boşa gidiyor. AndroidManifest.template.xml diye bir dosya da yok.
Re: Delphi 10 Seattle - Android 5.X[Çözüldü]
XE7 için hotfix : http://altd.embarcadero.com/download/ra ... 010715.zip
bu hotfix'i kurduğunuzda XE7de Anroid 5 için uygulama sorunsuz çalışacaktır.
Sadece XE7 sürümünde bu sorun var sanırım. XE Üst versiyonlarda her android sürümünde çalışıyor.
bu hotfix'i kurduğunuzda XE7de Anroid 5 için uygulama sorunsuz çalışacaktır.
Sadece XE7 sürümünde bu sorun var sanırım. XE Üst versiyonlarda her android sürümünde çalışıyor.