Merhaba, sizlerden bir isteğim olacak. Delphi XE8 de geliştirdiğim mobil uygulamayı iOS içinde derlemeyi düşünüyorum. Bu sebeple de VMware Sanal Makinasının daha uygun olacağını öğrendim.
Sizden isteğim de şu,
1 - iOS derlemesi için VMware hangi sürümünü kullanmalıyım,
2 - iOS derlemesi için yüklenmesi gereken Delphi üzerinde bir düzeltme/güncelleme var mı?
3 - XCode'nin hangi versiyonunu yüklemeliyim.
4 - MAC üzerinde xcode, Paserver ve sertifikalar haricinde yükleyeceğim bir dosya var mı?
5 - Bu hususta bilinmesi gereken bir püf nokta var mı?
Bu sorular foruma girecek başka arkadaşlar içinde çok yararlı olacaktır. Eğer zaman ayırıp cevaplarsanız çok mutlu kolurum. İyi çalışmalar
Delphi XE8 iOS Derleme (VMware)
-
- Üye
- İletişim:
Delphi XE8 iOS Derleme (VMware)
[/size]http://www.componentler.com | Türkçe component sitesi
- pasa_yasar
- Üye
Re: Delphi XE8 iOS Derleme (VMware)
İnternetten indirirken hazır kurulu olan var. OS X Mavericks 10.9 olarak geçiyor onu indir. Kurulum eğitim videoları var. Kurulumdan sonra güncelleme bildirimi gelecek. İşletim sistemini güncelle yoksa xcode yüklemiyor. Önce sistemi güncelle sonra xcodeyi yükle. Paserver falan nasıl yükleyeceğini biliyorsun sanırım.
Direk sanal makina kurup üzerine OS X kurmak biraz sıkıntılı sorun çıkarabiliyor. Ben bu şekilde yaptım çok pratik oldu. Güncelleme çok sürüyor işletim sistemi OSX Yosemite olarak güncelleniyor ama sorunsuz oluyor.
Direk sanal makina kurup üzerine OS X kurmak biraz sıkıntılı sorun çıkarabiliyor. Ben bu şekilde yaptım çok pratik oldu. Güncelleme çok sürüyor işletim sistemi OSX Yosemite olarak güncelleniyor ama sorunsuz oluyor.
En son pasa_yasar tarafından 15 Eki 2015 02:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- pasa_yasar
- Üye
Birde XE8 64 bit derleme için XE8 Update 1 paketini yüklemen lazım yoksa 64 ios derleme yapmıyor.
-
- Üye
- İletişim:
Bu konuda biraz noksanım. Eğer vaktiniz varsa bilgi verirseniz çok sevinirim.
Öncelikle OS X Mavericks 10.9 appla storeden indirebiliyor muyuz.
OS X Mavericks 10.9 windows işletim sistemi üzerinde hem windows hemde OS X Mavericks 10.9 çalışacak şekilde mi kurdunuz yoksa usb gibi harici bir belleğe kurup mu çalıştırdınız. Eğer vaktiniz varsa bu konuda uyguladıklarınızı anlatırsanız çok sevinirim. Forum sitelerinden araştırdım lakin forum sitelerinde konu çok fazla dağılıyor.
Öncelikle OS X Mavericks 10.9 appla storeden indirebiliyor muyuz.
OS X Mavericks 10.9 windows işletim sistemi üzerinde hem windows hemde OS X Mavericks 10.9 çalışacak şekilde mi kurdunuz yoksa usb gibi harici bir belleğe kurup mu çalıştırdınız. Eğer vaktiniz varsa bu konuda uyguladıklarınızı anlatırsanız çok sevinirim. Forum sitelerinden araştırdım lakin forum sitelerinde konu çok fazla dağılıyor.
[/size]http://www.componentler.com | Türkçe component sitesi
- pasa_yasar
- Üye
https://www.technopat.net/2013/12/06/vm ... -kurulumu/
metin ve video olarak detaylı bir şekilde anlatıyor. Youtube da aratırsan da çıkıyor. İnternette bulacağın ;OS X Mavericks image daha önce wmware üzerine kurulmuş os x sistemin hazır hali. Tıpkı ghost gibi programlarla windowsun image alıp daha sonra olduğu gibi program ve sürücüler ile kurmak gibi. Böylece baştan kurup ayar yapman gerekmiyor. Yapacağın wmware 11 kurduktan sonra videolarda anlatıldığı gibi indirmiş olduğun OS x işletim sisteminin yolunu gösterip sistemi başlatmak.
metin ve video olarak detaylı bir şekilde anlatıyor. Youtube da aratırsan da çıkıyor. İnternette bulacağın ;OS X Mavericks image daha önce wmware üzerine kurulmuş os x sistemin hazır hali. Tıpkı ghost gibi programlarla windowsun image alıp daha sonra olduğu gibi program ve sürücüler ile kurmak gibi. Böylece baştan kurup ayar yapman gerekmiyor. Yapacağın wmware 11 kurduktan sonra videolarda anlatıldığı gibi indirmiş olduğun OS x işletim sisteminin yolunu gösterip sistemi başlatmak.