Websitesinden Post Edilen string Değeri Almak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Websitesinden Post Edilen string Değeri Almak
Merhaba
Toplu sms göndermek için paket satan bir firma, sms sonucu raporlarını "push" yöntemi ile gönderebileceğini söyledi. Anlayabildiğim kadarıyla bir web sayfasına string post ederek yapılıyor. Değeri aldığımızı göstermek için result değeri "OK" göndermemiz gerektiğini söylediler.
Ama benim geliştirdiğim yazılım masaüstü yazılım.
Uzun araştırmalar sonucunda webservis ile yapılabileceğini öğrendim fakat bir türlü yapamadım. Ben de bir alan adını serverıma yönlendirdim. Bir kaç deneme yaptım fakat başarılı olamadım. Acaba böyle bir yöntem delphide çalışır mı? Çalışırsa da nasıl yapabilirim?
Teşekkürler
Toplu sms göndermek için paket satan bir firma, sms sonucu raporlarını "push" yöntemi ile gönderebileceğini söyledi. Anlayabildiğim kadarıyla bir web sayfasına string post ederek yapılıyor. Değeri aldığımızı göstermek için result değeri "OK" göndermemiz gerektiğini söylediler.
Ama benim geliştirdiğim yazılım masaüstü yazılım.
Uzun araştırmalar sonucunda webservis ile yapılabileceğini öğrendim fakat bir türlü yapamadım. Ben de bir alan adını serverıma yönlendirdim. Bir kaç deneme yaptım fakat başarılı olamadım. Acaba böyle bir yöntem delphide çalışır mı? Çalışırsa da nasıl yapabilirim?
Teşekkürler
Re: Websitesinden Post Edilen string Değeri Almak
Merhaba. Sms yazılım tarafından gönderiliyorsa, sms servis sağlayıcı api desteğinden yararlanarak kullanmak mümkün. Api çıktılarını kullanarak string değeri almanız mümkün.
-
- Üye
Sms firmasıyla görüştüm. Fakat benden website istediler web sitesine post edebileceklerini söylediler. sonuçta post edebildiklerine göre datasnap ile gelen stringi alabileceğimizi düşünüyoruz. Bütün denemelerim sonuçsuz kaldı. Lütfen yardım
herkese kolay gelsin
herkese kolay gelsin
İyi akşamlar. Ne karmaşık bir sms hizmeti veriyo adamlar. Son durum ne şimdi. Site verdiniz. Ne oldu peki? Adamlar bişey vermedimi size bunu sitene ekle filan diye.
-
- Üye
Site vermedik daha. Yarın bir daha görüşeceğiz. Bu yönteme push yöntemi diyorlar. Ben de yeni duydum. Güzel bir yönteme benziyor. Yöntem şu şekilde: sms i gönderiyorsunuz ,onlar da cevaben id gönderiyor. Ardından 1 veya 2 saniye sonra belirtilen siteye sms in ulaşıp ulaşmadığını post ediyorlar. 5 dakka içerisinde 3 defa post ediyorlarmış. Post edilen stringi yakalayıp cevaben Ok stringi geriye dönmesi gerekiyormuş. Webde bunu yapmak mümkün dediler ama biz masaüstü çalışıyoruz. Çözüm bulamadık.
araştırmalarım sonucunda datasnap server kurarak post edilen değer yakalanabiliyormuş. Biz de modeme bir port açtık. Bir tane alan adını bu port yönlendirdiK. Yarın sms firmasıyla tekrar görüşeceğiz.
araştırmalarım sonucunda datasnap server kurarak post edilen değer yakalanabiliyormuş. Biz de modeme bir port açtık. Bir tane alan adını bu port yönlendirdiK. Yarın sms firmasıyla tekrar görüşeceğiz.
Bana pek kolay ve kullanışlı bir sistem gibi gelmedi. Başka bir sms servisi neden seçmediniz?mythofatih yazdı:Site vermedik daha. Yarın bir daha görüşeceğiz. Bu yönteme push yöntemi diyorlar. Ben de yeni duydum. Güzel bir yönteme benziyor. Yöntem şu şekilde: sms i gönderiyorsunuz ,onlar da cevaben id gönderiyor. Ardından 1 veya 2 saniye sonra belirtilen siteye sms in ulaşıp ulaşmadığını post ediyorlar. 5 dakka içerisinde 3 defa post ediyorlarmış. Post edilen stringi yakalayıp cevaben Ok stringi geriye dönmesi gerekiyormuş. Webde bunu yapmak mümkün dediler ama biz masaüstü çalışıyoruz. Çözüm bulamadık.
-
- Üye
Sms konusunda bizim için önemli olan sms in ulaşıp ulaşmadığı raporu. Sürekli post get yapmaktansa sms firmasının bunu bize post etmesi daha çok işimize gelebilir diye düşündük
Anladım. Normalde post edilen işem sonucu, sunucu cevap çıktısı verir. Siz işlemin çıktısından ilave gönderilen numaraya ulaşmasın çıktısın istiyorsunuz o halde. Anladığım kadarıyla site ulaşım raporunu site sunucusunamı post ediyor. Peki adamlar size örnek vermiyorlarmı siteden şöyle yakalaya bilirsiniz diye?
-
- Üye
Evet. Sms in ulaşıp ulaşmadığı. Örnek olarak php ya da .net konularında yardımcı olabiliriz demişler. Delphi konusunda yarın tekrar konuşacağız
Merhaba. DataSnap web client varsa eğer şöyle yapa bilirsiniz.
1. Bir datasnap server kurarsınız.
2. Bunu windows tabanl vps atarsınız.
3. Vps bir local server kurup adamların php kurarsınız.
4. Php datasnap veri atması fonksiyonu yazarsınız.
5. Sizin client exe önce datasnap bağlanır. Ordan msj atarsınız. Sms gelen sonucu php post eder. Php datasnap servere. Sizde servere bağlı olduğunuzdan sonuç client döner.
Belki daha kolay yolu vardır. Yinede iş görür. Başarılar.
1. Bir datasnap server kurarsınız.
2. Bunu windows tabanl vps atarsınız.
3. Vps bir local server kurup adamların php kurarsınız.
4. Php datasnap veri atması fonksiyonu yazarsınız.
5. Sizin client exe önce datasnap bağlanır. Ordan msj atarsınız. Sms gelen sonucu php post eder. Php datasnap servere. Sizde servere bağlı olduğunuzdan sonuç client döner.
Belki daha kolay yolu vardır. Yinede iş görür. Başarılar.
Bir XML kodunu bir URL ye gönderen ve cevap olarak gelen XML i alan bir fonksiyon:
Kod: Tümünü seç
function TForm1.GetInfo(Url: String; XMLSendData: String): String;
var
IdHTTP1: TIdHTTP;
Stream1: TStringStream;
begin
IdHTTP1 := TIdHTTP.Create(nil);
try
Stream1 := TStringStream.Create('');
try
Stream1.Position := 0;
Stream1.WriteString(XMLSendData);
Stream1.Position := 0;
Result := IdHTTP1.Post(Url, Stream1);
finally
Stream1.Free;
end;
finally
FreeAndNil(IdHTTP1);
end;
end;
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Merhaba arkadaşlar durumu kedimce biraz özetleyeyim.
Çalıştığım kuruma yaptığım personel görevlendirme otomasyon modüllerinde, SMS gönderme / alma / alınan SMS'e göre cevap döndürme veya bir raporlama aracını tetikleyerek eposta üzerinden rapor döndürme şeklinde bir yapı kurmuştum halen çalışmaya devam ediyor.
Sistemi özetleyeyim; anlaşma yaptığımız AVEA'dan bize bir sanal numara vermesini istedim. Bu numaraya herhangi bir kurum personeli SMS ile belirlediğim bir protokol ile soru sorup cevap alabiliyor. (1300 kişinin kaydı da personel veritabanımda olduğundan harici SMS talepleri kayıt altın alınarak refüze ediliyor)
Yapının SMS alma kısmında bahsettiğiniz PUSH mesaj işlemini WebService (SOAP) üzerinden alıyorum. Kurumun statik IP'lerinden birisinde uygun bir PORT talep ettim, bilgi teknolojileri bu IP ve PORT'a gelen verileri kurum içindeki kendi bilgisayarıma yönlendirmesini sağladım. Bu IP ve PORT numarasını da AVEA'ya kurumsal hizmetlere bildirdim. Tahsis edilen sanal numaraya (ortada fiziksel bir sim kart yok) gönderilen mesajlar XML olarak benim bilgisayara PUSH ediliyor. Benim bilgisayar nasıl dinlemede kalıyor ? Cevap basit WebService özelliği sayesinde. Bunu forumda daha önce de konuşmuştuk.
Delphi 2007 için konuşursak, normal bir Win32 uygulaması proje açın. Sonra buna File /New / Other / WebBrowker / WebServerApplication seçerek "Web App Debugger executable" ile vereceğiniz bir CLASS adı üzerinden bir TWebModule formu ekleyeceksiniz. Sonra bu form size TIdHTTPWebBrokerBridge aracılığıyla internet üzerinden dinler pozisyonda kalmanızı sağlayacaktır.
Size de kalan WebModule'ünüzün "OnAfterDispatch" eventinde gelen XML'yi parse ederek değerlendirmek kalıyor.
UNUTMADAN!!!
aynı EVENT içerisinde RESPONSE parametresine gireceğiniz değer geriye dönecek değerdir. Hani OK gidecek demiştiniz ya, onu ilgili formata sokup ile geriye döndüreceksiniz ki, firma bu çağrıyı size ulaştırabildiğini anlasın. İşte bahsi geçen dönüş değeri bu oluyor. 
Özetle, siz sürekli dinlemede kalıyorsunuz, mesajın ne zaman geleceği belli değil.
Başarılar.

Çalıştığım kuruma yaptığım personel görevlendirme otomasyon modüllerinde, SMS gönderme / alma / alınan SMS'e göre cevap döndürme veya bir raporlama aracını tetikleyerek eposta üzerinden rapor döndürme şeklinde bir yapı kurmuştum halen çalışmaya devam ediyor.
Sistemi özetleyeyim; anlaşma yaptığımız AVEA'dan bize bir sanal numara vermesini istedim. Bu numaraya herhangi bir kurum personeli SMS ile belirlediğim bir protokol ile soru sorup cevap alabiliyor. (1300 kişinin kaydı da personel veritabanımda olduğundan harici SMS talepleri kayıt altın alınarak refüze ediliyor)
Yapının SMS alma kısmında bahsettiğiniz PUSH mesaj işlemini WebService (SOAP) üzerinden alıyorum. Kurumun statik IP'lerinden birisinde uygun bir PORT talep ettim, bilgi teknolojileri bu IP ve PORT'a gelen verileri kurum içindeki kendi bilgisayarıma yönlendirmesini sağladım. Bu IP ve PORT numarasını da AVEA'ya kurumsal hizmetlere bildirdim. Tahsis edilen sanal numaraya (ortada fiziksel bir sim kart yok) gönderilen mesajlar XML olarak benim bilgisayara PUSH ediliyor. Benim bilgisayar nasıl dinlemede kalıyor ? Cevap basit WebService özelliği sayesinde. Bunu forumda daha önce de konuşmuştuk.
Delphi 2007 için konuşursak, normal bir Win32 uygulaması proje açın. Sonra buna File /New / Other / WebBrowker / WebServerApplication seçerek "Web App Debugger executable" ile vereceğiniz bir CLASS adı üzerinden bir TWebModule formu ekleyeceksiniz. Sonra bu form size TIdHTTPWebBrokerBridge aracılığıyla internet üzerinden dinler pozisyonda kalmanızı sağlayacaktır.
Size de kalan WebModule'ünüzün "OnAfterDispatch" eventinde gelen XML'yi parse ederek değerlendirmek kalıyor.

UNUTMADAN!!!
aynı EVENT içerisinde RESPONSE parametresine gireceğiniz değer geriye dönecek değerdir. Hani OK gidecek demiştiniz ya, onu ilgili formata sokup
Kod: Tümünü seç
Response.Content := 'bla bla';

Özetle, siz sürekli dinlemede kalıyorsunuz, mesajın ne zaman geleceği belli değil.

Başarılar.
-
- Üye
Çok çok teşekkür ederim. çok açıklayıcı oldu bizim için. Biz de datasnap server kurmuştuk. Dediğiniz gibi yaparak bir alanadını kendi İPmize yönlendirdiK. Bu şekilde deneme yapmaya çalışıyorduk. Çok başarılı olamamıştır. İnş en kısa zamanda dediğiniz gibi webservice ile çalışma yapacağım. Tekrar teşekkür ederim. Başarılar
Alış verişi TEST etmek için SoapUI programını kurun.
Linki burada OpenSource bir projedir.
Firmadan gelen ve/veya göndereceğin XML içeriği "xmlns:ns1" envelop neyse onu girerek gönder al yapabilir, en azından senin sistemin ile karşı tarafın irtibat kurup kuramadığını test edebilirsin. Ben önce bununla test edip pürüzleri ortadan kaldırmış, ondan sonra kolları sıvamıştım. Çünkü AVEA da bu sisteme yeni geçtiğinden başlangıçta konuşturamamıştık. Çünkü karşı tarafta başka ayarlar da yapılması gerekiyordu.
Örneğin bu PUSH olayı ile adamlar sizin hesabınıza para aktarılan ücretli SMS'ler de (hani fal veya bilgi sms'lerinden firmalara para aktarımı hesabında biriken vs. takibi) takip edilebiliyor.
Linki burada OpenSource bir projedir.
Firmadan gelen ve/veya göndereceğin XML içeriği "xmlns:ns1" envelop neyse onu girerek gönder al yapabilir, en azından senin sistemin ile karşı tarafın irtibat kurup kuramadığını test edebilirsin. Ben önce bununla test edip pürüzleri ortadan kaldırmış, ondan sonra kolları sıvamıştım. Çünkü AVEA da bu sisteme yeni geçtiğinden başlangıçta konuşturamamıştık. Çünkü karşı tarafta başka ayarlar da yapılması gerekiyordu.
Örneğin bu PUSH olayı ile adamlar sizin hesabınıza para aktarılan ücretli SMS'ler de (hani fal veya bilgi sms'lerinden firmalara para aktarımı hesabında biriken vs. takibi) takip edilebiliyor.
-
- Üye
Teşekkür ederim. Şu anda post edilen stringi webbroker ile alabiliyorum. Şu anda aynı işlemi windows service ile yapmaya çalışıyorum. İnşallah çözersem burada paylaşmaya çalışacağım