Windows CE 6.0 Delphi Uygulaması nasıl yapmalıyım..

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
kanber13
Üye

Windows CE 6.0 Delphi Uygulaması nasıl yapmalıyım..

Mesaj gönderen kanber13 »

XE6 veya XE7 de Android -Ios progamlama tamam fakat Windows CE 6.0 üzerinde calışabilecek bir program (form uygulaması) başaramadım, anladığım kadarı ile XE6 ve XE7 nin Windows CE destegi yok ya da gözden bişeyler kaçırıyorum, Wince 6.0 da calisabilecek bir Delphi Uygulaması Lazarus veya Kolce ilemi yapmam gerekecek, XE6 veya XE7 ile yapmam mümkün değil mi? Yapan arkadaşlar varsa bilgi verebilirler mi ?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: Windows CE 6.0 Delphi Uygulaması nasıl yapmalıyım..

Mesaj gönderen mussimsek »

Delphi ile bildiğim kadarıyla mümkün değil. Geçen senelerde ufak bir uygulama yaptım, Prism kullanmıştım. .net üzerinde pascal kodlarıyla program geliştirebileceğin bir geliştirme aracı. Ancak ufak bir uygulama olduğu halde biraz uğraştırmıştı.

Lazarus'u bir araştırabilirsiniz.

3. bir seçenek delphi ile uygulamayı yapıp, uzak masa üstü ile çalıştırmak. Ekran boyutunu ayarlarsanız gerisi sorun olmaz. Bir kaç uygulamamızı da bu şekilde çalıştırıyoruz.

Kolay gelsin.
kanber13
Üye

Mesaj gönderen kanber13 »

Sağol hocam, Lazarus ta MSSQL li bir deneme yaptim fakat WinCE ye göre compile ederken MSsqlConn hatası aldım dblib.dll leri değiştirmeme rağmen çözemedim, yaptığım test uygulaması win32 de sorunsuz çalışıyor fakat winCE de derlerken hata aldım. (dbform.pas(10,3) Fatal: Can not find unit mssqlconn used by dbform.) son bir kaç deneme daha yapacağım... cevaplarınız için çok teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Bugün ufak bir şey lazım oldu. Lazarus aklıma geldi.

1. Lazarus kurdum.
2. http://www.freepascal.org/download.var adresinden ARM-Windows CE paketini indirdim.
3. Project Options kısmından
Target OS : Win CE
Target CPU : arm

seçtim ve bu kadar. Oluşan .exe'yi terminale atınca çalıştı.

Kolay gelsin.