m3u8 yayınları
m3u8 yayınları
Selam.
m3u8 ile ilgili araştırma yaptım fakat bulamadım m3u8 yayınlarını android uygulama içinde nasıl oynatabilirim...
m3u8 ile ilgili araştırma yaptım fakat bulamadım m3u8 yayınlarını android uygulama içinde nasıl oynatabilirim...
Re: m3u8 yayınları
İyi akşamlar. Denediğim 2 tür yol var.
1. Video oynatıcı bileşen ile. Malesef bedava olanı yok şu an demo yalnız deneme yapa bilrisiniz beğenip satın alarsınız.
2. Yayını harici video oynatıcıya aktararak gösterme. MX Player misal.
1. Video oynatıcı bileşen ile. Malesef bedava olanı yok şu an demo yalnız deneme yapa bilrisiniz beğenip satın alarsınız.
AliZairov yazdı:İyi akşamlar. Denediğim 2 tür yol var.
Serhat yazdı:Selam.
Benden size küçük bir öneri...
Kendime ufak bir uyarlama yapmıştım, m3u8 yayınını kişisel web siteniz var ise jwplayer ile (http://xxx.yyy/showtv.html) diye oluşturun sonrasında android uygulamanızdan webbbrowser ile bu link vererek durumu çözebilirsiniz, ancak buda çok profesyonel olmasa da iş görecektir diye düşünüyorum...
AliZairov Video oynatıcı demo linki verebilir misiniz,
Birde "Yayını harici video oynatıcıya aktararak MX Player" bu işlemi nasıl yapabiliriz...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
İyi akşamlar.brs yazdı: AliZairov Video oynatıcı demo linki verebilir misiniz,
Birde "Yayını harici video oynatıcıya aktararak MX Player" bu işlemi nasıl yapabiliriz...
1) Bileşen bu http://www.flashavconverter.com/content ... -component
2) Böyle bir kod parçası yazdım hem Free hemde Pro hangisi varsa işte onunla oynatır yoksa uyarı verir.
Kod: Tümünü seç
procedure PlayStream(Link: string);
var
Intent: JIntent;
Data: Jnet_Uri;
begin
Intent := TJIntent.Create;
Intent.setAction(TJIntent.JavaClass.ACTION_VIEW);
Data := TJnet_Uri.JavaClass.parse(StringToJString(Link));
Intent.setDataAndType(Data, StringToJString('application/x-mpegURL'));
Intent.setPackage(StringToJString('com.mxtech.videoplayer.ad'));
try
MainActivity.startActivity(Intent);
except
Intent.setDataAndType(Data, StringToJString('application/x-mpegURL'));
Intent.setPackage(StringToJString('com.mxtech.videoplayer.pro'));
try
MainActivity.startActivity(Intent);
except
ShowMessage('MX Player tapılmadı!');
end;
end;
end;
FMX.Helpers.Android,
FMX.Platform.Android,
Androidapi.Helpers,
Androidapi.JniBridge,
Androidapi.JNI.App,
Androidapi.JNI.GraphicsContentViewText,
Androidapi.JNI.Net;
delphinin mediaplayer m3u8 veya rtmp desteklemesi çok kötü...AliZairov yazdı:
Merhaba. Normalde android kendi player desteklemez ek bişeyler yapmak gerekmiş. Adamlar bileşenleri kusursuz yapsa diğerlerine ekmek kalmaz. Bileşen yazanlara yani. O yüzden eller cebe diyorlar. 

AliZairov yazdı:Merhaba. Normalde android kendi player desteklemez ek bişeyler yapmak gerekmiş. Adamlar bileşenleri kusursuz yapsa diğerlerine ekmek kalmaz. Bileşen yazanlara yani. O yüzden eller cebe diyorlar.
Selam, fiyatı hakkında bilginiz var mı?
AliZairov yazdı:İyi akşamlar.brs yazdı: AliZairov Video oynatıcı demo linki verebilir misiniz,
2) Böyle bir kod parçası yazdım hem Free hemde Pro hangisi varsa işte onunla oynatır yoksa uyarı verir.
Not: projede bu usesleri kullandım gerekli olmayanı silersiniz.Kod: Tümünü seç
procedure PlayStream(Link: string); var Intent: JIntent; Data: Jnet_Uri; begin Intent := TJIntent.Create; Intent.setAction(TJIntent.JavaClass.ACTION_VIEW); Data := TJnet_Uri.JavaClass.parse(StringToJString(Link)); Intent.setDataAndType(Data, StringToJString('application/x-mpegURL')); Intent.setPackage(StringToJString('com.mxtech.videoplayer.ad')); try MainActivity.startActivity(Intent); except Intent.setDataAndType(Data, StringToJString('application/x-mpegURL')); Intent.setPackage(StringToJString('com.mxtech.videoplayer.pro')); try MainActivity.startActivity(Intent); except ShowMessage('MX Player tapılmadı!'); end; end; end;
FMX.Helpers.Android, FMX.Platform.Android, Androidapi.Helpers, Androidapi.JniBridge, Androidapi.JNI.App, Androidapi.JNI.GraphicsContentViewText, Androidapi.JNI.Net;
Mrb..
m3u8 adresini verdiginiz kodda mpgurl olan yeremi yazıyoruz.
Acemiyim kusura bakmayın. Delphiyle tanısalı 1hafta oldu.
Merhaba. Sorunun cevabın vermiyorum çünkü sen 1 haftadır delphi tanışdın diyorsun. İyi güzelde kusura bakma amma öyle işin zor o zaman. Delphi dilini en azından biraz bilmek gerek. Birden bire Delphi Mobile sürüme geçmişsin. İşin baya zor. Ehliyeti ve araba kullanmayı bilmeyen birine bilmediği bi marka arabayı sürmeğe benziyor. En azından o arabayı sürmen için ehliyet alman arabanın kullanmayı bilmen gerek gibi Delphi ide kullanmağı ve dilini bilmen gerek.almora yazdı: Mrb..
Sana yardımcı olmak için Delphi 7 pdf indir oku öğren.
https://drive.google.com/file/d/0B2IvxQ ... FXOHc/view
Başarılar.

Tanısali bir hafta oldu. Haklısın. Ama c# ve javascript temelim var.giris-orta sevye arası. Dedigin kitabı indirdim. İlk delphi ile tanıstıgımda temeli olan turbo pascal kaynaklarını inceledim. Play storede PASCAL GUİ compiler indirdim ve ornekler yaptım. Halada yapıyorum. C# ' tan daha kolay geldi bana. Javascript ile play storede yayında uygulamalarım var. Yinede onerilerin icin tsk.AliZairov yazdı:Merhaba. Sorunun cevabın vermiyorum çünkü sen 1 haftadır delphi tanışdın diyorsun. İyi güzelde kusura bakma amma öyle işin zor o zaman. Delphi dilini en azından biraz bilmek gerek. Birden bire Delphi Mobile sürüme geçmişsin. İşin baya zor. Ehliyeti ve araba kullanmayı bilmeyen birine bilmediği bi marka arabayı sürmeğe benziyor. En azından o arabayı sürmen için ehliyet alman arabanın kullanmayı bilmen gerek gibi Delphi ide kullanmağı ve dilini bilmen gerek.almora yazdı: Mrb..
Sana yardımcı olmak için Delphi 7 pdf indir oku öğren.
https://drive.google.com/file/d/0B2IvxQ ... FXOHc/view
Başarılar.
Ve butun uygulamalarımı delphiye gecirecem. Butun javascript ile yazılan uygulamalarımı sonlandıracam.
Selam almora, Bilmeni isterim ki delphi masaüstü programcılıkta başarılı ama android de bence vasat durumda...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
As.brs yazdı:Selam almora, Bilmeni isterim ki delphi masaüstü programcılıkta başarılı ama android de bence vasat durumda...
dogru olabilir ama javascripten iyidir diye dusunuyorum. Daha once mobione studio kullanıyordum. Hatta satın aldım, ama 2-3 ay sonra studioya destek kesildi ve kaldırdılar. Orda yapamadıgım bircok seyi rad studioda yapabiliyorum. Performansını henuz bilmiyorum.
Ama android studionun arayuzunden iyi.(drag and drop) .
İyi akşamlar. Çok güzel yazılım konusunda bilgin varsa çokta zorlanmayacaksın o zaman. Amma kitapı okumanı tavsiye ediyorum. Pascal temeli olsada arada farklar var yinede. Başarılar.almora yazdı: Tanısali bir hafta oldu. Haklısın. Ama c# ve javascript temelim var.giris-orta sevye arası. Dedigin kitabı indirdim. İlk delphi ile tanıstıgımda temeli olan turbo pascal kaynaklarını inceledim. Play storede PASCAL GUİ compiler indirdim ve ornekler yaptım. Halada yapıyorum. C# ' tan daha kolay geldi bana. Javascript ile play storede yayında uygulamalarım var. Yinede onerilerin icin tsk.
Ve butun uygulamalarımı delphiye gecirecem. Butun javascript ile yazılan uygulamalarımı sonlandıracam.
Aynı sitede Android Native Player bileşeni var. Ama efekt eklentileri çalışmıyor. Fiyatı yarısı. http://www.flashavconverter.com/content ... -componentAliZairov yazdı:İyi akşamlar.brs yazdı: AliZairov Video oynatıcı demo linki verebilir misiniz,
Not: projede bu usesleri kullandım gerekli olmayanı silersiniz.Kod: Tümünü seç
procedure PlayStream(Link: string); var Intent: JIntent; Data: Jnet_Uri; begin Intent := TJIntent.Create; Intent.setAction(TJIntent.JavaClass.ACTION_VIEW); Data := TJnet_Uri.JavaClass.parse(StringToJString(Link)); Intent.setDataAndType(Data, StringToJString('application/x-mpegURL')); Intent.setPackage(StringToJString('com.mxtech.videoplayer.ad')); try MainActivity.startActivity(Intent); except Intent.setDataAndType(Data, StringToJString('application/x-mpegURL')); Intent.setPackage(StringToJString('com.mxtech.videoplayer.pro')); try MainActivity.startActivity(Intent); except ShowMessage('MX Player tapılmadı!'); end; end; end;
FMX.Helpers.Android, FMX.Platform.Android, Androidapi.Helpers, Androidapi.JniBridge, Androidapi.JNI.App, Androidapi.JNI.GraphicsContentViewText, Androidapi.JNI.Net;
Eğer bu bileşen ile istediğiniz linkler çalışıyor ise android linkleri zaten destekliyor demektir.
Android'in desteklediği medya formatları: http://developer.android.com/guide/appe ... rmats.html
--------------------------------------------------------------------------
Asıl şurayı inceleyin. http://www.un4seen.com/
Windows x86/x64 CE/Mobile Linux/LinuxARM OSX/iOS ve Android destekli araçlar. ÜCRETSİZ.