Kayıt Hızı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Kayıt Hızı

Mesaj gönderen pasa_yasar »

Mrb.

Müşterime hazırladığım programda bir kaydın 5 ayrı yere işlemesi gerekiyor. Genel muhasebe sistemindeki hesap planı üzerinde gidiyor.
Sunucu üzerinden 2 ayrı veritabanı 5 ayrı tabloya kayıt işlediğimde kaydı geç alıyor. 100 kayıttan sonra gittikçe ağırlaşıyor. Bi tahsilat fişi iiçin bile bekliyorum. Bunun için ne yapmam lazım. Benim aklıma gelen tahsilat sayfasını kapatıp işlemlerin arka planda devam etmesi bu da ekranı kitliyor işlem bitene kadar bekliyorum. Bunun için çözüm öneriniz nelerdir. Yardım ederseniz çok sevinirim
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Re: Kayıt Hızı

Mesaj gönderen freeman35 »

5 ayrı tablo tamam da 2 veritabanı nasıl ve neden?
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Biri local sunucu biride web sunucu
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

sıkıntı nerde? tablo larda olacağını sanmam, db lerde olma ihtimali yüksek, yani web e nasıl ulaşıyorsun kayıtları nasıl yapıyorsun vs gibi detaylarda olursa fikir yürütmek daha kolay olur. db yi teke düşürmeye çalış, web e lazım olan data için gerektiğinde local e yönlendir.
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@freeman35'e katılara destekleyecek başka bir öneri de, bir server uygulaman vardır. Periyodik olarak bu server uygulaman WEB ile ilgili diyaloğu tek başına kursun. Client'lerin WEB üzerine yönelik işlem yapması hem güvenlik zaafiyeti hem de performans kaybı demektir.

Özetle tetiklenen ve web sunucuya yedek konusunda irtibatlı yegane unsur server olmalı diye değerlendiriyorum. :idea:
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
mucahityagmur
Üye

Mesaj gönderen mucahityagmur »

Veritabanı Motoru nedir ?
"DBEngine" in Replication desteği varsa iki ayrı Veritabanına yazmana gerek yok.
İşlemleri Dataset üzerinden mi yapıyorsun yoksa Doğrudan SQL Exec le mi ?
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Veritabanı MYSQL veritabanı MyIsam . Local Suncuya bilgiler UniDac,UniQuery ile gidiyor. Web ise ClientDataSet ile gönderiyorum.Teke düşüremiyırum vertabanını yapı böyle kuruldu. Değiştirmek çok zaman alır. 2 haftam var tüm işlemler için. 2 haftada bütün değişiklik için yetmez. Web sunucuya bilgi göndermeyi kestiğimde normal çalışıyor. Web suncu işi ağırlaştırıyor. onu ayrı bir uygulama veya thread tarzı birşey mi yapsam. Thread konusunda da acemiyim sonrasında bir hata çıkarsa işin içinden çıkamam
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

Selam,
Ben olsam Thread (elki daha sonra ilave ederdim) yada clientdata set kullanmazdım, Eğer eş zamanlı olarak güncelleme çok önemli değilse, önce yerel veritabanına bilgiler kaydedilir daha sonra kullanıcı verileri gönder diyerek web üzerindeki veritabanına atabilir. Bilgileri web e yollarken de clientdataset yerine web deki bir asp yada php dosyasına get yada post ile verileri sıkıştırılmış bir şekilde gönderip "alındı" mesajı beklenebilir. Yok eğer eş zamanlı veri güncelleme yapılacaksa da yine aynı şekilde asp yada php dosyasına sıkıştırılmış veri yollanır ve "alındı" mesajı beklenebilir. clientdataset den daha hızlı olacağı kanaatindeyim.
Fakat her iki halde de 100-200 kayıttan sonra aşırı yavaşlama oluyorsa bence kodlarınızı bi kontrol edin, veritabanı yapısı ne olursa olsun (index felan olmasa da) 100 kayıtta yavaşlama olayı biraz ters bence.