s.a. yapmak istediğim şeyi inşallah açık bir şekilde anlatabilirim
şimdi bir dizin içerisindeki *.lnk dosyalarını buluyorum. bunlara karşılık gelen birer buton oluşturmak istiyorum (form üzerinde) tabi programı açıp kapattıkça bunlar kaybolmayacak.
bunu nasıl yapabilirim?
form bilgilerini kaydetme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
form bilgilerini kaydetme
[ F X E R K A N © - E r k a n Ç İ F T Ç İ ]
TButton.Create ile create edeceksin daha sonrada bunlar neyin üzerinde olacaklarsa button un parent ına bunu atayacaksın. Dikkat etmen Bu create etiğin classların handle larını aynı değişkende tutmaman. mesala TList kullanabilirsin.
kolay gele
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
abi o kısmı yaptım.
bu bilgileri şimdi ben bir ini dosyasına yazmayı denedim.
ini dosyasının şekli şu şekilde olacak şekilde
[INIFILE]
Button1=d:\program files\borland\delphi32.exe
Button2=c:\autoexec.bat
Button3=c:\windows\calc.exe
.
.
.
şeklinde bir şey yapmayı düşünüyorum. daha sonra ini dosyasını tamamen okutup buton isimlerini buldukça yeni bir buton eklemek istiyorum. yada herhangibir işlem yapsada olur ben daha sonra onu uyarlarım.
yalnız button1 i okuyacak onun değerini (d:\program files\borland\delphi32.exe) zaten alabiliyorum.
böyle birşey nasıl yapılır.
yada ini dosyası yerine ne kullanayım yani başka bir yolu ve daha rahat bir şekli varsa tabii ki?
teşekkürler
bu bilgileri şimdi ben bir ini dosyasına yazmayı denedim.
ini dosyasının şekli şu şekilde olacak şekilde
[INIFILE]
Button1=d:\program files\borland\delphi32.exe
Button2=c:\autoexec.bat
Button3=c:\windows\calc.exe
.
.
.
şeklinde bir şey yapmayı düşünüyorum. daha sonra ini dosyasını tamamen okutup buton isimlerini buldukça yeni bir buton eklemek istiyorum. yada herhangibir işlem yapsada olur ben daha sonra onu uyarlarım.
yalnız button1 i okuyacak onun değerini (d:\program files\borland\delphi32.exe) zaten alabiliyorum.
böyle birşey nasıl yapılır.
yada ini dosyası yerine ne kullanayım yani başka bir yolu ve daha rahat bir şekli varsa tabii ki?
teşekkürler
[ F X E R K A N © - E r k a n Ç İ F T Ç İ ]
Merhaba,
eğer amacın ilk sorduğun gibi .lnk isimli dosyaların gösterdiği dosyalara link oluşturmak için bence iniye vs. kaydetmene gerek yok. Her seferinde klasörü tarayıp, öyle buton oluştur. Bir klasörü taramak o kadar da vakit almaz.
Ama tüm diski tarayacaksan tabii başka. O zaman şöyle bir yol izle.
1. Button isimlerini yazmana gerek yok. Bir text dosya oluştur ve her satıra bir exe gelecek şekilde kaydet.
c:\1.exe
c:\2.exe
......
gibi.
2. Okurkende baştan sona kadar tarayıp, her dosya için bir buton oluştur.
Kolay gelsin.
eğer amacın ilk sorduğun gibi .lnk isimli dosyaların gösterdiği dosyalara link oluşturmak için bence iniye vs. kaydetmene gerek yok. Her seferinde klasörü tarayıp, öyle buton oluştur. Bir klasörü taramak o kadar da vakit almaz.
Ama tüm diski tarayacaksan tabii başka. O zaman şöyle bir yol izle.
1. Button isimlerini yazmana gerek yok. Bir text dosya oluştur ve her satıra bir exe gelecek şekilde kaydet.
c:\1.exe
c:\2.exe
......
gibi.
2. Okurkende baştan sona kadar tarayıp, her dosya için bir buton oluştur.
Kolay gelsin.