server client uygulaması yardım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
OZAY
Üye

server client uygulaması yardım

Mesaj gönderen OZAY »

merhaba
ben ağ üzerinden yaptığım programın kayıtlarını çekmek istiyorum table lar aynı olacak yani server tarafındaki table daki kayıtları alıp client tarafındaki table e yazdırmak istiyorum delphi 7 kitaplarındaki server / client örneklerine baktım internette arama yaptım ama hep text yollama yada chat programı tarzında örneklere rastladım ben client tarafından dataları çekip yeni kayıtları görmek istiyorum bu konuda bana bir örnekle yada bu konuları anlatan bir kitap ismi olur yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden hepinize teşekkür ederim
kirve
Üye

Re: server client uygulaması yardım

Mesaj gönderen kirve »

OZAY
Üye

Mesaj gönderen OZAY »

ilgine teşekkür ederim arkadaşı ama bu kitabın içerisinde sadece tekt yollama chat programı gibi örnekler var bu pdf bende zaten var ben local ağda yada internetten table datalarını alabileceğim bi yol arıyorum yinede çok teşekkür ederim
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

Socket bilginiz ne kadar? Delphi konusunda tecrübeniz ne kadar?
sormamda bir sakinca yoksa tabii.
kıdemsiz üye
speed60
Üye

Mesaj gönderen speed60 »

1 connection ve 1 query nesnesiyle bütün tablolarının kayıtlarını alabilirsin
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

speed60 yazdı:1 connection ve 1 query nesnesiyle bütün tablolarının kayıtlarını alabilirsin
dalga mi geciyorsun?
kıdemsiz üye
OZAY
Üye

Mesaj gönderen OZAY »

ikra yazdı:Socket bilginiz ne kadar? Delphi konusunda tecrübeniz ne kadar?
merhabalar socket bilgim fazla değil kitaplardan bulduğum örneklerle local ağda yada internet üzerinde server socket uygulamalarını öğrenmeye geliştirmeye çalışıyorum delphi bilgim orta düzey diyebiliriz sıkıntı bu tür ileri düzey bilgileri bulabileceğimiz kitap ve kaynak çok az genelde örnekler bilirsin basit örnekler http://www.delphiturkiye.com/socket.htm burda bir örnek var ama sadece text yolluyo internette 1 haftadan fazladır arıyorum ama genellikle dosya kopyalama chat gibi örnekler buldum bu konuda bana yardımcı olursan sevinirim ilgine teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

ikra yazdı:
speed60 yazdı:1 connection ve 1 query nesnesiyle bütün tablolarının kayıtlarını alabilirsin
dalga mi geciyorsun?
Bunda dalge geçicek bişi yokki, bende olsam aynı şeyi yaparım, server tarafındaki tablolardaki kayıtlar client te de olsun istiyorum dememiş mi? E bağlan connection ile al kayıtları olsun bitsin, bunun socket bilgisi ile ne alakası var anlamadım?
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

esistem yazdı:
ikra yazdı:
dalga mi geciyorsun?
Bunda dalge geçicek bişi yokki, bende olsam aynı şeyi yaparım, server tarafındaki tablolardaki kayıtlar client te de olsun istiyorum dememiş mi? E bağlan connection ile al kayıtları olsun bitsin, bunun socket bilgisi ile ne alakası var anlamadım?
arkadas bu isi socket ile cözmek istiyor.
text dosyalari gönderebildigini, kitapta chat gibi basit islemlerin gösterildigini, tablo verilerini gönderemedigini yazmis.
bundan yola cikararsak, DBConnection nesnesini kullanmak istemedigi anlasiliyor.
Socket bilgisini sormus olmamin nedeni de, anlatacaklarimi anlayabilecek mi, bunu algilamakti.
Elbetteki DBConnection nesnesiyle de bu is cözülebilinir. Ben direkt soruya odaklandigim icin Connection nesnesinin teklif edilmesini dalga gecmek olarak algiladim.
Kusuruma bakmayin. Hakkinizi helal edin...
kıdemsiz üye
ikra
Üye

Mesaj gönderen ikra »

OZAY yazdı:
ikra yazdı:Socket bilginiz ne kadar? Delphi konusunda tecrübeniz ne kadar?
merhabalar socket bilgim fazla değil kitaplardan bulduğum örneklerle local ağda yada internet üzerinde server socket uygulamalarını öğrenmeye geliştirmeye çalışıyorum delphi bilgim orta düzey diyebiliriz sıkıntı bu tür ileri düzey bilgileri bulabileceğimiz kitap ve kaynak çok az genelde örnekler bilirsin basit örnekler http://www.delphiturkiye.com/socket.htm burda bir örnek var ama sadece text yolluyo internette 1 haftadan fazladır arıyorum ama genellikle dosya kopyalama chat gibi örnekler buldum bu konuda bana yardımcı olursan sevinirim ilgine teşekkür ederim
Ozay kardesim, DBConnection nesneleri ile baglanti ihtiyacini giderebilirsn. TIBDatabase, TIBTransaction, TIBQuery, TIBDataSet bilesenlerini incele. Eger benim anladigim sekilde Socket ile yapmak istiyorsan, o zaman konuyu daha da derinlestirebiliriz ama cok uzun sürer. Cünkü bu durumda kendine has bir protokol yazman, ASCII modundan cikip Command moduna gecmen gerekir. Coklu kullanimlar icin Threading ve Pooling gerekir.
kıdemsiz üye
Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen esistem »

Kusura bakacak bişi yok, herkes kendince ne anladı ise ona göre cevap yazıyor. Mesela bence REST servis ilede olabilir, soap ile de olabilir, En basit şekilde php ile olur, olurda olur yani.
Soruya bakarsak,
OZAY yazdı:merhaba
ben ağ üzerinden yaptığım programın kayıtlarını çekmek istiyorum table lar aynı olacak yani server tarafındaki table daki kayıtları alıp client tarafındaki table e yazdırmak istiyorum delphi 7 kitaplarındaki server / client örneklerine baktım internette arama yaptım ama hep text yollama yada chat programı tarzında örneklere rastladım ben client tarafından dataları çekip yeni kayıtları görmek istiyorum bu konuda bana bir örnekle yada bu konuları anlatan bir kitap ismi olur yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden hepinize teşekkür ederim
Öncelikle kayıtları ne ile çekeceksiniz? Delphi forumu olduğuna göre delphi ile uygulama yazacaksınız şeklinde algıladım ben o yüzden direk bi connection bi query işi bitirir diye düşündüm. Ama derseniz ki client tarafı farklı olacak, tarayıcıdan çalışcak felan gibi mesela, o zaman iş karışır farklı bişiler yapmanız lazım.
speed60
Üye

Mesaj gönderen speed60 »

OZAY kardeş sadece table dediği için bu yolu önerdim. esistem teşekkür ediyorum olabilecek bir şeye destek verdiği için ikra kardeş niye dalga geçeyimki 1 connection ve birde query ile ben 150 table yi eşitliyorum. biraz uzun sürüyor ama en garantisi ha bu tableler başka şekilde eşitlenirmi evet eşitlenir OZAY kardeş dememiş benim table ler paradox , mysql, mssql demiş olsaydı daha değişik şeyler önerebilirdik
1-ClientDataset ile
2-BatchMove ile
3-WebServis ile
4-Replication ile daha bir sürü şey
bu da şaka tarafı "Postacıya sormuşlar günde ne kadar koşarsın diye Postacıda demişki mahallenin itine bağlı ne kadar kovalarsa o kadar kaçarım" demiş.
OZAY
Üye

Mesaj gönderen OZAY »

hepinize teşekkür ederim bu konu için delphi ile network internet ağ uygulamaları üzerine tavsiye edebileceğiniz bir kitap varmı acaba ordan kod örnekleri ile öğrenmeye çalışayım