iyi günler. Programım açıldığı zaman yazıcı ayarlarını değiştiriyorum
başka bir yazıcı ya gönderiyorum belgeleri ,yalnız programı kapatıp açtığımda tekrar diğer yazıcı aktif oluyor.yani bir kere yazıcı yı seçtikten sonra kapatsak açsak ta seçilen yazıcı aktif olsun diyorum yardımcı olursanız sevinirim.
cevaplarınız için teşekkür ederim.
yazıcı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Başlangıçta sistem printerlarını okut bir yere kaydet. Programın yüklendiğinde en son seçilen (bunu örneğin ini file a kaydettiğini düşünüyorum) printerın varlığını kontrol edersin. Kullandığın report toolun default printerını da bunu otomatik belirlersin. Bu işi tek prosedürle rahatlıkla halledebilirsin.
Merhaba,
bence standart Windows tarzında davranmakta fayda var. Yani varsayılan yazıcıyı getirirsin, kullanıcı isterse değiştirir ve başka yazıcıya gönderir.
Ancak bunu değiştirmek sizin için bir zorunluluksa, Kullanıcı bir ekranda (parametrelerin tanıtıldığı bir ekran varsa en güzeli orası), Windowstaki yazıcıları listeleyin. Belgeleri hangisine yazdırmak istiyorsa onu seçsin ve bunu bir yere kaydedin. Sonra belge yazdırırken o yazıcıya yazdırırsınız.
Varsayılan yazıcıyı değiştirmenizi tavsiye etmem. Kullanıcılar sistemlerine kendi bilgileri dışında müdahale edilmesini sevmezler.
Windowstaki yazıcıları listeleme : http://www.delphiturkiye.com/ipapi.htm#yuklu_yazicilar
Kaydetme işi basit zaten. Sen istediğin yere (registry, database vs.) kaydedersin.
Kolay gelsin.
bence standart Windows tarzında davranmakta fayda var. Yani varsayılan yazıcıyı getirirsin, kullanıcı isterse değiştirir ve başka yazıcıya gönderir.
Ancak bunu değiştirmek sizin için bir zorunluluksa, Kullanıcı bir ekranda (parametrelerin tanıtıldığı bir ekran varsa en güzeli orası), Windowstaki yazıcıları listeleyin. Belgeleri hangisine yazdırmak istiyorsa onu seçsin ve bunu bir yere kaydedin. Sonra belge yazdırırken o yazıcıya yazdırırsınız.
Varsayılan yazıcıyı değiştirmenizi tavsiye etmem. Kullanıcılar sistemlerine kendi bilgileri dışında müdahale edilmesini sevmezler.
Windowstaki yazıcıları listeleme : http://www.delphiturkiye.com/ipapi.htm#yuklu_yazicilar
Kaydetme işi basit zaten. Sen istediğin yere (registry, database vs.) kaydedersin.
Kolay gelsin.