ofis versiyonu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: ofis versiyonu
Denedin mi derken, meraktan sordum. Farklı windows ve office versiyonlarında sonuç nedir diyerekten. Yoksa müşteri veli nimettir, memnuniyeti esastır. Burada müşteri sensin, ne istersen onu kullan 

Tamamfir bu sekikde calisti hepinize Teşekkürler arkadaslar.
Hangi şekilde?master_20 yazdı:Tamamfir bu sekikde calisti hepinize Teşekkürler arkadaslar.
Keşke daha açıklayıcı bilgi verseniz de sizden sonra birilerinin de işine yarasa

There's no place like 127.0.0.1
wmi sorgularıyla ofis veriyonlarını stringliste aktardım işime yarayan ofis versiyonlarını içerisinden seçerek aldırdım. servis applicationında ise CoInitialize CoUninitialize bunları procedure başına ve sonuna kayınca oldu, ayrıca yaptığım iş bilgisayarın donanımsal ve yazılımsal envanterini toplayarak netwrokteki bir sunucuya aktarıyor, bu konuda ihtiyacı olanlara destek olaiblirim elimden geldiği kadarıyla
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Wmi ile sorgulayınca 80 saniye süren sorgulamadan aşağıdaki sonuçları aldımmrmarman yazdı:Registry ile de denedin mi ? Yoksa sadece wmi ile mi denedin ?
Kod: Tümünü seç
Name Microsoft Office Enterprise 2007 - Version 12.0.6612.1000
Name Microsoft Office Excel MUI (Turkish) 2007 - Version 12.0.6612.1000
Kod: Tümünü seç
if Reg.OpenKey('\SOFTWARE\Microsoft\Office\'+strExcelPath + '.0\Registration', False) then
Şaban Şahin AKMAN
Arkadaşlar tekrar merhaba, wmi ile ofis versiyon bilgisini alabiliyordum taa ki ofis 2013 "right click" diye sonuç döndürene kadar
yani wmi sorgusunu çalıştırdığımda ofis 2013 olan pc ler de sadece right click diye birşey geliyor
algoritmayı değiştirmem lazım rregeditten unistall key ini okumayı düşündüm ancak ofis in olduğu keyleri okuyamıyor, biriniz deneyebilir mi acaa nerde hata allıyorum 
http://www.delphitricks.com/source-code ... puter.html

http://www.delphitricks.com/source-code ... puter.html
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Sanırım sorun 32-64 registry kayıtlarının farklı erişimlerle elde edilmesinden olabilir. Zira
satırı ile iki erişimi de denediğimde, KEY_WOW64_32KEY ile eriştiğim liste ile KEY_WOW64_64KEY ile eriştiğim liste birbirinden farklı gelmektedir. Galiba her iki erişimi de ayrı ayrı yapıp liste almakta fayda var.Reg := TRegistry.Create(KEY_READ or KEY_WOW64_32KEY);
Şaban Şahin AKMAN