Sayfanın içinde javascriptin çağırıldığı bir yer olmalı(form veya button gibi). orada bunu kullanacaksın aksi aksi takdirde webbrowser ile post etmen gerekir diye düşünüyorum. örneğin buradaki gibi bir scripti çalıştırmak için
Webbrowser vasıtası ile script çalıştırabilirsiniz. Bunun için IHTMLWindow2 arabirimini elde edip, bu arabirimin execScript metodunu kullanabilirsiniz.
Not: MSDN açıklamasına göre ilgili interface'in execScript isimili metodu Internet Explorer 11'de desteklenmiyormuş, onun yerine eval metodunu kullanmanızı öneriyor Microsoft.
thelvaci yazdı:
Not: MSDN açıklamasına göre ilgili interface'in execScript isimili metodu Internet Explorer 11'de desteklenmiyormuş, onun yerine eval metodunu kullanmanızı öneriyor Microsoft.
Tuğrul hocam çok önemli bir detaya değinmişsiniz, peki "EVAL" 11 öncesinde çalışıyor mu bilginize var mı?
thelvaci yazdı:
Tuğrul hocam çok önemli bir detaya değinmişsiniz, peki "EVAL" 11 öncesinde çalışıyor mu bilginize var mı?
Denemediğim için bilmiyorum maalesef. Ben kendi ihtiyaçlarımı da execScript ile karşılıyordum. Microsoft IE11 ile birlikte bazı değişikliklere gitmiş bunları da aşağıdaki linkte sıralamışlar. Webbrowser ve internet programcılığına pek işim düşmüyor ama sizler için faydalı olabilir sanırım.
vkamadan yazdı:Tuğrul hocam teşekkürler tecrübe edip buradan paylaşırım, şuan sisteminde i.e 11 yüklü ve execScript sorunsuz çalışıyor.
iyi çalışmalar.
Klasik Microsoft işte, önce korkutuyor, ileride kaldıracak ya, elinizi ayağınızı bu metoddan çekin diyor sanırım
Muhtemelen IE11'de ilgili metod çağrımını redirect etmişlerdir, binlerce insan etkilenmesin diye; IE12'de redirection'ı silip "eh biz sizi uyarmıştık" derler