Yeni nesil yazarkasa Entegrasyonu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
AliCinkilic
Üye
Mesajlar: 43
Kayıt: 01 Kas 2013 10:03

Yeni nesil yazarkasa Entegrasyonu

Mesaj gönderen AliCinkilic »

Merhaba,

Yeni nesil yazarkasalar ile entegre bir program geliştiriyorum.
Bu konuda kullanılan yazarkasa Vera Delta.

Vera konusunda çalışma yapmış arkadaşları tecrübelerini paylaşabilir mi?
Nasıl bir yok izlenmeli?
tayipk
Üye
Mesajlar: 284
Kayıt: 27 Kas 2013 11:32

Re: Yeni nesil yazarkasa Entegrasyonu

Mesaj gönderen tayipk »

izleyeceğin tek yol vera dan uzak durmaktır. bu konuda en başarılı yazarkasa İnterpos N-pos ve I-pos bununla beraber Wincor Nixdorf tur. gerisi hikayedir. Vera ile ilgili yaşayabileceğin en büyük sıkıntı noktalam hatalarıdır. Mahkemelik dahi olabilirsin.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
thelvaci
Kıdemli Üye
Mesajlar: 770
Kayıt: 11 Tem 2010 07:17
Konum: Istanbul
İletişim:

Re: Yeni nesil yazarkasa Entegrasyonu

Mesaj gönderen thelvaci »

Merhaba, ne gibi bir sorun yaşıyorsunuz ?
AliCinkilic
Üye
Mesajlar: 43
Kayıt: 01 Kas 2013 10:03

Re: Yeni nesil yazarkasa Entegrasyonu

Mesaj gönderen AliCinkilic »

Aslında sormak istediğim bu konuda pek fazla çözümün olması bunlardan hangisi daha iyidir.

Mesela Vera hala eski mantık hex e çevirip belli bazı kuralları aştıktan sonra haberleşebiliyorsunuz.
Ancak Hugin bir web servis ile ulaşımı sağlıyor. Ve oldukça kolay ve anlaşılır.

Bunun farklı modeller ile çalışan arkadaşlar var mı? Ve önerebileceğiniz marka model ar mıdır?
thelvaci
Kıdemli Üye
Mesajlar: 770
Kayıt: 11 Tem 2010 07:17
Konum: Istanbul
İletişim:

Re: Yeni nesil yazarkasa Entegrasyonu

Mesaj gönderen thelvaci »

Marka & modelden ziyade hedeflediğiniz çözümü hangi sektörde kullanacağınız önemli. Sektöre göre seçeceğiniz cihaz da farklılık gösterebilir. Hedef sektör ve uygulamanız hakkında malümat verebilirseniz, tecrübelerimizi o yönde aktarabiliriz. Bu konu sadece yazarkasa firmalarını değil, gelir idaresi başkanlığını da ilgilendirdiği için amaca uygun bir cihaz seçmek daha mantıklı olacaktır.
erkankurtaga
Üye
Mesajlar: 62
Kayıt: 04 Oca 2009 06:36

Re: Yeni nesil yazarkasa Entegrasyonu

Mesaj gönderen erkankurtaga »

Merhabalar,

Konuyu hortlatmış gibi olucam ama, yeni bir konu açmadan buradan yazayım dedim. Benim de derdim vera ile entegrasyon. Daha dogrusu pointerlar. Verdileri örnek C uygulaması ile aynı şeyleri yapıyorum, fakat farklı sonuçlar dönüyor. Nasıl çözebilirm? Yardımcı Olur musunuz ?
mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3110
Kayıt: 26 Ağu 2003 12:35
Konum: Berlin
İletişim:

Re: Yeni nesil yazarkasa Entegrasyonu

Mesaj gönderen mkysoft »

Belki konuyu çok başka yere taşıyacağım ama;

Yeni nesilden kastınız ÖKC ise eğer, GİB bu cihazlar ile entegre çalışabilecek her tür yazılım ve donanımın da onay alması gerektiğini söylüyordu panellerde. Onay merci olarakda üreticinin kendisini gösteriyordu.
Giriş seviyesi cihazlarda hiç bir entegrasyon olmadığı söyleniyordu, hyguin'in bayisinden birine sordum doğrulamıştı. GİB'e bu modelin suistimale açık ve rekabete aykırı olacağını, eğer bir onay gerekiyorsa 3. bir tarafın vermesi gerektiğini iletmiştik. Kurallar değişmiş olabilir.
Burada asıl GİB'in varmak istediği yer canlı veri akışı sağlayan ÖKC'leri TPM dedikleri merkezi veri depolama noktalarına bağlamak. TPM merkezleri belilenen sürelerle GİB'e toplu raporlama yapacaktı. Yetkili servisler ve cihaz yazılımları TPM merkezlerinin yönetiminde olacaktı. Entegrasyonlar TPM merkezi üzerinden yapılabilecekti. Tabiki kurgu değişmiş olabilir. Bildiğim kadarıyla TPM merkezleri için henüz ortada taslak bir metin bile yok. ÖKC cihazları ile GİB tüm para girişini takip etmeye çalışıyor ancak ÖKC cihaz yazılımları yetersizdi. Bu nedenle ÖKC zorunluluğu kademeli olarak ertelenmişti.
Cevapla