Selamlar sql server üzerinden datasnap ile veri alıp gönderme işi gayet sağlıklı çalışmakta ancak online çalışma modeliyle uzun sorgularda sorun çıkaracağı kanaatindeyim özellikle cep telefonu üzerinden kullanıcıların sorgu sonucunun hemen gelmesini beklerler
bunun için sqlite kullanmayı düşünüyorum
birkaç örnek denedim ama işin sürdürülebilirliği konusunda nasıl projelendirmem konusunda kararsız kaldım
bu konuda yapı kuran arkadaşlardan fikir rica ediyorum
mssql > sqlite
1.verileri sql server tarafında bir exe ile sqllite veritabanına çevireyim ve bu dosyayı cep telefonuna göndereyim yada bir konuma upload edeyim cep telefonu üzerinden ilgili konumu kontrol ederek yeni dosyayı telefona indirerek kullanayim diyorum
2.sql server tarafında tablolar halinde .sql dosyalarına dönüştürerek ilgili konuma göndererek telefon ile bu dosyaları alarak varolan db'de kullanayim
burada sorun yaşarım gibi geliyor(3000) insert sınırı var diye biliyorum bu durumda 10000 kayıt için 4 sql oluşturmam gerekecek
sqlite > mssql
burada açıkçası çok fazla fikrim yok birden fazla yol kullanılabilir belki ama hangisi mantıklı karar veremedim özellikle burada fikire ihtiyacım var
tamam verileri aldık kullandık şimdi geri göndereceğiz ama hangi yöntemle
teşekkürler.
mssql > sqlite - sqlite > mssql
- mustafasoy
- Üye
- İletişim:
mssql > sqlite - sqlite > mssql
Nasıl ki Soru sorarak öğrendiyseniz , öğrendiklerinizi cevap vererek öğretiniz.
Re: mssql > sqlite - sqlite > mssql
bana kalırsa;
1. Öncelikle mobil aplikasyonda bir butonla uzak serverdaki bilgileri mobile yüklettiririm (Wi-Fi ile)
2. veri girme işlemleri tamamen localde sqlite veritabanına yaptırırım (internet her yerde sağlam bir şekilde çalışmaz hata olasılığı çok fazla)
3. akşamın belli bir saatinde çalışana gün sonu aldırırım (Wi-Fi ile) eğer gün sonu almadıysa bir sonraki güne yine gün sonu aldırmadan başlatmam.
1. Öncelikle mobil aplikasyonda bir butonla uzak serverdaki bilgileri mobile yüklettiririm (Wi-Fi ile)
2. veri girme işlemleri tamamen localde sqlite veritabanına yaptırırım (internet her yerde sağlam bir şekilde çalışmaz hata olasılığı çok fazla)
3. akşamın belli bir saatinde çalışana gün sonu aldırırım (Wi-Fi ile) eğer gün sonu almadıysa bir sonraki güne yine gün sonu aldırmadan başlatmam.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
Tümüyle @tayipk'ya katılıyorum ve ekliyorum; madem sqlite veritabanına table snapshot alacaksınız,
server'dan tüm verileri çekmeye lüzum yok. çekilen veri sadece eklenen türde ise, ürün tanımı vs. ise, en son alınan veri ID'sinden başlayacak sorgu ile tüm veritabanını indirmekten verimli olur.
Güncelleme yapılmış kayıtları almak için ise bir zaman aşımı süresi ile her güncelleme kaydına bir işkem tarihi log alanı ekleyerek, en son veri çekilenden sonraki tarihli ekleme ve/veya değişiklik çekilir.
Bu vb. optimizasyon veritabanı hızını dolayısıyla projenizin hızını belirler.
Her kayda bir zaman bilgisi mutlaka ekleyin. her yerde işinize yarar.
server'dan tüm verileri çekmeye lüzum yok. çekilen veri sadece eklenen türde ise, ürün tanımı vs. ise, en son alınan veri ID'sinden başlayacak sorgu ile tüm veritabanını indirmekten verimli olur.
Güncelleme yapılmış kayıtları almak için ise bir zaman aşımı süresi ile her güncelleme kaydına bir işkem tarihi log alanı ekleyerek, en son veri çekilenden sonraki tarihli ekleme ve/veya değişiklik çekilir.
Bu vb. optimizasyon veritabanı hızını dolayısıyla projenizin hızını belirler.
Her kayda bir zaman bilgisi mutlaka ekleyin. her yerde işinize yarar.
- mustafasoy
- Üye
- İletişim:
yorumlar için teşekkürler , verileri gönderme noktasında fikir alabilirmiyim?
almak ile yollamak konusunda ne tür bir fark olduğunu bize değerlendirirsen yardımcı olalım. Bence fark yok.
- mustafasoy
- Üye
- İletişim:
Eksik yazmışım , telefondan mssql servere geri almak noktasındaydı kastettiğim
windows tarafında sqlite.db hazırlamak tamamda sqlite tarafından mssql serverin anlayacağı hale getirmek noktasında nasıl bir yol izlemek lazım
genelde sadece izlemek amacıyla kullanılsaydı sorun olmayacaktı ancak işlem yapılacağını yeni kayıtlar girildiğini düşündüğümüzde
ve master detail tablolar olduğundan bu beni biraz düşündürüyor.
windows tarafında sqlite.db hazırlamak tamamda sqlite tarafından mssql serverin anlayacağı hale getirmek noktasında nasıl bir yol izlemek lazım
genelde sadece izlemek amacıyla kullanılsaydı sorun olmayacaktı ancak işlem yapılacağını yeni kayıtlar girildiğini düşündüğümüzde
ve master detail tablolar olduğundan bu beni biraz düşündürüyor.