iyi günler kardeşlerim abimlerim . delphi dilinde hiç programlamam yoktur ve üniversitemden delphi ile yapılacak proje verdiler ve ben hiçbir şekilde anlamıyorum ve yapamıyorum . yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim .
program şu şekildedir ;
Program içinde butona basıldığı zaman ise :
yardım edecek kişiler için şimdiden çok teşekkürler .
girilen cümle Editini bir TstringList'in commatext içerisine at. delimeter karakterini boşluk ver. Bu sana her boşluk karakterini dördüğü yerde list item oluşturacak yani.
var
alist : TstringList;
i:integer;
begin
alist := TstringList.create;
alist.delimeter := ' ';
alist.commatext:= girilencumle.text;
for i:=0 to alist.count -1 do
begin
// bir metod yaz ve bu metoda istediğin kelimeleri düzgünleştiren işlem adımlarını uygula..
yazdiginmetod(alist.strings[i]);
end;
alist.free;
end;
//delphim yok kafadan yazdım. affola.
yukaridaki kod satırında boşluk karakteriyle ayrılmış bir bir kelimeyi göreceksin ... ları olan blokları sil ve temiz haliyle yeni bir liste at gerisi senin kuracağın algoritmaya kalmış ama yukarıdaki kod satırından başlaman senin yararına olacaktır..
true_false yazdı:girilen cümle Editini bir TstringList'in commatext içerisine at. delimeter karakterini boşluk ver. Bu sana her boşluk karakterini dördüğü yerde list item oluşturacak yani.
var
alist : TstringList;
i:integer;
begin
alist := TstringList.create;
alist.delimeter := ' ';
alist.commatext:= girilencumle.text;
for i:=0 to alist.count -1 do
begin
// bir metod yaz ve bu metoda istediğin kelimeleri düzgünleştiren işlem adımlarını uygula..
yazdiginmetod(alist.strings[i]);
end;
alist.free;
end;
//delphim yok kafadan yazdım. affola.
yukaridaki kod satırında boşluk karakteriyle ayrılmış bir bir kelimeyi göreceksin ... ları olan blokları sil ve temiz haliyle yeni bir liste at gerisi senin kuracağın algoritmaya kalmış ama yukarıdaki kod satırından başlaman senin yararına olacaktır..
vallaha hocam hıc bı bılgım yok delphide bi yardım edip dedıgınız şekilde halledıp atma sansınız var ise cok mutlu olurum . delphi ile hiç aram yok .