XE7 android uygulama

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

XE7 android uygulama

Mesaj gönderen brs »

Merhaba,

Test için yeni XE7 kurdum, android uygulama için delphinin hazır bir projesini çalıştırmak istediğimde bir türlü proje oluşmuyor bu konuda
form üzerinden veya TeamViewer yardımcı olabilirseniz sevinirim...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
mustafasoy
Üye
İletişim:

Re: XE7 android uygulama

Mesaj gönderen mustafasoy »

nasıl bir hata veriyor?
Nasıl ki Soru sorarak öğrendiyseniz , öğrendiklerinizi cevap vererek öğretiniz.
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

mustafasoy yazdı:nasıl bir hata veriyor?

Hatayı anlayamadım...
İşi bilen yardım eder, az bilen akıl verir, bilmeyen eleştirir, yapamayan ise çamur atar...
Kullanıcı avatarı
dogan
Üye

Mesaj gönderen dogan »

brs yazdı:Merhaba,

Test için yeni XE7 kurdum, android uygulama için delphinin hazır bir projesini çalıştırmak istediğimde bir türlü proje oluşmuyor bu konuda
form üzerinden veya TeamViewer yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Hocam bende de sizin bahsettiğiniz duruma benzer bir sorun var. Siz ne yaptınız...
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Bu proje hangisi, Delphi'nin hazır uygulaması dediğinize göre bu linkteki Embarcadero Code Samples içerisinden birisi midir ?

Değilse bunlardan birisini deneyip sonucu irdeler misin...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

mrmarman yazdı:Bu proje hangisi, Delphi'nin hazır uygulaması dediğinize göre bu linkteki Embarcadero Code Samples içerisinden birisi midir ?

Değilse bunlardan birisini deneyip sonucu irdeler misin...

Durumu nasıl izah edebileceğimi bilemediğim için süresi 1:34 olan bir video hazırladım, vaktiniz ve internet kotanız 4.83 mb indirmeye yeterliyse
Bu linkten http://s2.dosya.tc/server/RqwHdq/Record ... 2.rar.html indire bilirsiniz...

Saygılarımla, yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Kullanıcı avatarı
mustafasoy
Üye
İletişim:

project > project options>provisioning > build type >android debug olarak değiştirin
mevcut yapınızda android application store olarak işaretli olduğundan sanırım bu sorunu çıkartıyor
Kullanıcı avatarı
brs
Üye

Mesaj gönderen brs »

mustafasoy yazdı:project > project options>provisioning > build type >android debug olarak değiştirin
mevcut yapınızda android application store olarak işaretli olduğundan sanırım bu sorunu çıkartıyor

İlginize teşekkür ederim, dediklerinizi yaptım ama değişen bir şey olmadı, build type alanı değiştirdikten sonra tekrar build type baktığımda
android -application - strore olarak eski halinde görülmekte...
Kullanıcı avatarı
mustafasoy
Üye
İletişim:

sağ tarafta bulunan configuration kısmında bir debug var birde application store var
oradan da kontrol etmelisin ,seçenek debug olmalı
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

(1) Bilgisayara bir tane Android tablet veya Android telefon bağladın mı ? Bana bağlamamışsın ya da onu Target olarak seçmemişsin gibi geliyor.

(2) Birinci olayı yapmadığında Android emulator çalıştırmak isteyecektir, bunu da XE7 kurulumunda veya sonradan Android SDK ile yapman gerekiyor. Bunu yapmamış isen emulator de çalışmayacağından yapacak birşeyi kalmayacaktır. Hata vermesi de doğaldır.

Bir telefon bağlamışsan (Android driverını da kurmuşsan tabi) sağdaki TARGET kısmında telefonun belircektir. Sağ mouse ile telefonunu seçip activate etmen lazım.

- Böylece kurulum doğru ise Deploy aşamasına gelince telefonuna aktarılacak ve kurularak çalıştırılacaktır.

- Debug değil de Release olarak ayarlamışsan bekleme daha aza inecektir. Bu da ek bilgi.

Başarılar.
Resim
Resim ....Resim