Arkadaşlar merhaba,
İlk defa android projesi açıp derlemeye başladım. Formun üzerinde 4 işlevsiz buton, 1 adet application.terminate komutunu işleten buton, 1 adet 2. formu show eden buton, 1 resim var. Birkaç çözemediğim durum var. Bunlar şu şekilde:
1. Uygulama ilk açıldığı anda bir splash screen gösteriyor. Bunu ne kadar istemesem de engel olamadım. sadece splash resim göstermesini engelleyebildim. o zaman da siyah ekran gösteriyor uygulama açılana kadar.
2. uygulama açıldıktan sonra cihaz üzerindeki geri tuşu ile home ekranına dönüp kısayolundan tekrar uygulamayı açtığımda kilitleniyor cihaz (xperia z2 cep telefonunda da denedim) application açılış veya kapanma anında işlettiği herhangibir kod yok. 2. açılışta splash gösterip siyah ekranda donuyor uygulama.
3. formun background rengini beyaz yapabilmek için 30 dk uğraştım. halen nasıl yaptığımı bilemiyorum.
4. güncel tutmak istediğim bir haber alanı yapmak istiyorum. bunu netteki mysql veritabanından (veritabanı güvenliğini de tehlikeye atmadan) nasıl alırım?
Delphi XE7 ilk adımlar ve hatalar
- mustafasoy
- Üye
- İletişim:
Re: Delphi XE7 ilk adımlar ve hatalar
1.splash screen ekranını kapatmak istrerseniz project options dan splashscreen özelliğini kapatabilirsiniz
2.formun onclose özelliğine application.terminated koyabilirsiniz
3.formun özelliklerinden fill > brush tıkladığınızda solid olarak beyazı seçebilirsiniz
4.forumda birçok konu başlığı bulunmakta datasnap yada webservis konularını araştırabilirsiniz
2.formun onclose özelliğine application.terminated koyabilirsiniz
3.formun özelliklerinden fill > brush tıkladığınızda solid olarak beyazı seçebilirsiniz
4.forumda birçok konu başlığı bulunmakta datasnap yada webservis konularını araştırabilirsiniz
Nasıl ki Soru sorarak öğrendiyseniz , öğrendiklerinizi cevap vererek öğretiniz.