ARKADAŞLAR BİR ŞEKİLDE BİR HATA YAPTIM NE YAPTIM ANLAYAMADIM AMA ARTIK VERİTABANI AÇAMIYORUM AŞAĞIDAKİ HATAYI ALIYORUM
YARDIMLARINIZI RİCA EDİYORUM TEŞEKKÜRLER
SUNUCU BİZE AİT WİNDOWS PLESK PANEL sürümü 12.0.18
Hata: Veritabanı sunucusuna test bağlantısı başarısız oldu:
mysqlnd cannot connect to MySQL 4.1+ using the old insecure authentication. Please use an administration tool to reset your password with the command SET PASSWORD = PASSWORD('your_existing_password'). This will store a new, and more secure, hash value in mysql.user. If this user is used in other scripts executed by PHP 5.2 or earlier you might need to remove the old-passwords flag from your my.cnf file
Hata: Veritabanı sunucusuna test bağlantısı başarısız oldu:
-
- Üye
- hi_selamlar
- Üye
Re: Hata: Veritabanı sunucusuna test bağlantısı başarısız oldu:
Herkes cahildir, bazi konularda.
-
- Üye
Re: Hata: Veritabanı sunucusuna test bağlantısı başarısız oldu:
arkadaş çok basit ve kolay bir yolu var,
sunucuda,
Adım 1. önce hizmetlerden mysql durdurum.
Adım 2. C:\Program Files (x86)\Parallels\Plesk\Databases\MySQL\data klasörün için de my.ini dosyası var aşağıdaki satırın (67 satır) altına aşağıdaki kodu ekleyin
Adım 3. hizmetlerden mysql tekrar başlatın
Adım 4. çalıştıra CMD yazıp enter diyin ve buraya girin ( cd C:\Program Files (x86)\Parallels\Plesk\Databases\MySQL\bin\ )
sırasıyla
Adım 5. mysql> UPDATE mysql.user SET Password=PASSWORD(‘yeni şifre girin’) WHERE User=’root’;
Adım 6. mysql> FLUSH PRIVILEGES
Adım 7. mysql -u root mysql
Adım 8. C:\Program Files (x86)\Parallels\Plesk\Databases\MySQL\data klasörün için de my.ini dosyası var aşağıdaki satırın (67 satır) altına aşağıdaki kodu kaldırın
Adım 9. mysql yeniden başlatın
Adım 10 MySQL şifrenizi. Plesk'ten güncelleyin
bu sorunu sunucuyu kiraladığım firma yeni sunucu vererek çözdü
Adım 8. satırını kaldırın 'skip-hibe-tablolar' my.ini dosya ve yeniden başlatma mysql
sunucuda,
Adım 1. önce hizmetlerden mysql durdurum.
Adım 2. C:\Program Files (x86)\Parallels\Plesk\Databases\MySQL\data klasörün için de my.ini dosyası var aşağıdaki satırın (67 satır) altına aşağıdaki kodu ekleyin
Kod: Tümünü seç
skip-grant-tables
Adım 4. çalıştıra CMD yazıp enter diyin ve buraya girin ( cd C:\Program Files (x86)\Parallels\Plesk\Databases\MySQL\bin\ )
sırasıyla
Adım 5. mysql> UPDATE mysql.user SET Password=PASSWORD(‘yeni şifre girin’) WHERE User=’root’;
Adım 6. mysql> FLUSH PRIVILEGES
Adım 7. mysql -u root mysql
Adım 8. C:\Program Files (x86)\Parallels\Plesk\Databases\MySQL\data klasörün için de my.ini dosyası var aşağıdaki satırın (67 satır) altına aşağıdaki kodu kaldırın
skip-grant-tables
Adım 10 MySQL şifrenizi. Plesk'ten güncelleyin
bu sorunu sunucuyu kiraladığım firma yeni sunucu vererek çözdü

Adım 8. satırını kaldırın 'skip-hibe-tablolar' my.ini dosya ve yeniden başlatma mysql
[client]
port=3306
[mysql]
default-character-set=latin1
# SERVER SECTION
# ----------------------------------------------------------------------
#
# The following options will be read by the MySQL Server. Make sure that
# you have installed the server correctly (see above) so it reads this
# file.
#