Selam,
İçinden çıkamadığım bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim.
Sorunum;
Makinamı 2. kez formatladım. XP Pro kullanıyorum. Delphi 7 'yi kurdum.
Hiç bir sorunun yok. Bütün programlarım çalışıyor. Ancak ne zaman Mysql Server'ı kuruyorum işte ozaman herşey iptal.
Mysql'e connection kuruyorum table ları görebiliyorum ancak programa RUN dediğim zaman Delphi sürekli hata veriyor. İşin enterasanı Mysql severı kapatıp normal bir Paradox tabanlı bir programımı çalıştırdığım zaman dahi aynı hatayı alıyorum. Paradox tabanlı programımın sağlam olduğunu ve makinayı formatlayıp tekrar kurduktan sonra hiç bir hata vermediğini eklemek isterim.
Acaba regedit te herhangi bir düzenleme yapmam mı gerekiyor ki makina formatlanınca herşey normal çalışıyor?
Mysql 4.10 kullanıyorum ve makinada sadece Delphi 7 ve Mysql yüklü başka hiçbir şey yüklü değil..
Şimdiden Teşekkür ederim.
Mysql ve Delphi 7 sorunu.
I found the info below about the "BORDBKxx.DLL is missing or not registered" problem (BORDBK70.DLL for Delphi 7, BORDBK60.DLL for Delphi 6, and so on) :
The Borland Debugger Kernel is automatically registered by the installer. If, however, you receive "BORDBKxx not registered" errors when running the program, then you will need to manually register the debugger.
1. Run a Find "Files or Folders" for BORDBK70.DLL. You'll probably find it in folder "C:\Program Files\Common Files\Borland Shared\Debugger (this may vary according to your setup).
2. Run a Find "Files or Folders" for REGSVR32.EXE. That location depends from your operating system (for Windows 98 this is C:\WINDOWS\SYSTEM and for Windows NT this is C:\WINNT\SYSTEM32 but I don't know exactly what it is for Windows 2000)
3. Using a COMMAND PROMPT, navigate to the folder that contains BORDBK70.DLL
4. At the COMMAND PROMPT, give the following command:
path=%path%;XXX
where XXX is the folder the folder that contains REGSVR32.EXE
for Windows 98:
path=%path%;C:\WINDOWS\SYSTEM
for Windows NT:
path=%path%;C:\WINNT\SYSTEM32
for Windows 2000:
... (what you found in step 2)
5. At the COMMAND PROMPT, give the following command:
regsvr32 bordbk70.dll
6. Reboot the system.
hocam sanırım bordbk70.dll dosyasını regeditden siliyor. adımları izleyerek nasıl tekrar regedit e ekleyeceğini anlatıroyr uygularsanız sanırım probleminiz düzelir....
Kolay Gelsin..
ayrıca oradaki işlemlere ek olarak bir başka sitedede ;
bordbk70.dll dosyasını işletim sisteminiz winxp oldugu için c:\windows\system32 dizini içine kopyalayıp....
komut satırından ( başlat / çalıştır / cmd ) regsvr32 bordbk70.dll komutunu vererek de yapabilirsiniz , diyor...
zaten ilk attıgım mesaj dada aynısını açıklıyor...
Tekrar Kolay Gelsin...
bordbk70.dll dosyasını işletim sisteminiz winxp oldugu için c:\windows\system32 dizini içine kopyalayıp....
komut satırından ( başlat / çalıştır / cmd ) regsvr32 bordbk70.dll komutunu vererek de yapabilirsiniz , diyor...
zaten ilk attıgım mesaj dada aynısını açıklıyor...
Tekrar Kolay Gelsin...