Optik okuma ( sekonic SR601 )

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Optik okuma ( sekonic SR601 )

Mesaj gönderen tuanna »

Arkadaşlar ben optik okuma programı yapıyorum....kullandığım optik Sekonic SR601 bu optik makinesi seri portan bilgi alış verişi yapıyor...bu konuda bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekürler....
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Bildiğim kadarıyla formun bir nevi fotokopisini çekip, TIFF dosyası halinde seri porttan yolluyor. Size de bu resim üzerinde (zeki) algoritmalarla image processing yapmak kalıyor.

Kolay gelsin. Çok zor bir konuya denk gelmişsin.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

@coderlord merhaba ,
sırf form okuma için yapılmış bir cihazın tam emin olmamakla birlikte resim olarak bilgi gönderdiği zannetmiyorum yoksa neden bu kadar para verelim de okuyucu alalım standart bir scannerde bu işi yapar.
bence fdirek data gönderiyordur.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Veri analizi için bir yazılım istemişlerdi. O esnada cihazı incelemiş ve soru sormuştum.

Evet bildiğiniz scanner'dan başka birşey değil. Tek farkı çok hızlı tarıyor ve formları kendi kendine besliyor. İçinde bir veri ayrıştırması falan yok.

Sonuçta zaten olamaz çünkü formlar standart değil. Çeşit çeşit. Bunu ayrı bir yazılım bir yandan çalışıp, kodlananları bulmaya çalışıyor.

Belki çok gelişmiş türleri bunu da yapıyordur. Ama onların da fiyatları çok çok uçuktur. Çünkü sadece scan eden bu cihazlar bile dünyanın parasıydı.
Kullanıcı avatarı
okurtdiken
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen okurtdiken »

her optik okuyucunun kendisine ait kodları vardır. sende seconic e ait kodları bulmalısın. Eger bu kodlar yoksa hemen hemen hicbirsay yapamazsın. Ayrıca hicbir optik cihaz tiff gibi bir resim gondermez, direkt olarak veriyi gonderir. Bunun sebebi optikler kağıdı bir resim olarak görmezler, satır satır verilmiş bir delikli şerit şeklinde görürler. Ama aynı marka makinelerin farklı modellerinde bile farklı kodlar kullanılabiliyor. Sana tavsiyem bu tarz bir programla uğraşmamandır. Çünkü türkiye'ye ilk optiği getiren ve bu işin kompedanı olmuş firmalar dahi optik üreticisinin kodları olmadan bunu yazamıyorlar. Ama kodlar olursa ve elektronik bilgin varsa işin çok kolay.
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

Arkadaşlar iki yıldır optik okuma ile uğraşıyorum...Ve bencede optik verileri gönderirken kesinlikle resim olarak algılamaz....Çünkü optik formlar dan satır ve sutun ilişkisine göre optiğe tanıtırken bu satır ve sutunları kullanırsınız....Resim olsa atıyorum bir çok optik kağıdın okunmasını tff olarak kayıtdedip bunu daha sonra (nasıl olacak bilmiyorum) data haline getiryor...

iyi bir optik 1 dk 100 kağıt okur...Usb Bağlantılı Fiyat (10-12 Milyar )
Bu kadar süre yetermi bilmiyorum...

source kodları hususu ise buda bana mantıklı geliyor....ama ben de netteki biraz araştırma ile nasıl olacağını biraz çözdüm...ama seri porttan veri alıyor...ama Scanner için açıklama var ve buda net değil ...elinde bu hususta bir bilgi olan varmı ...tsk ederim ...
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba...

- Gelen veri bir resim ise fazla uzağa gitmene gerek yok bu forumda bahsi geçmişti. Buraya basarsan ilgili konuya göz atabilirsin... :idea:
Resim
Resim ....Resim
alier
Üye

Re: Optik okuma ( sekonic SR601 )

Mesaj gönderen alier »

artık her elektronik cihazın -özellikle bilgisayar alanında- bir kodu mevcut ve bu kodlar olmadan hiçbişey yapılmıyor maalesef :roll: ....Yani şimdi istediğini yapabilmek için önc bir koda ihtiyacın var optik okuyucularda bulmak biraz zor olsa da imkansız değildir...
m_yaprakci

Re: Optik okuma ( sekonic SR601 )

Mesaj gönderen m_yaprakci »

optik okuyucular resim değil data gönderirler
misal 1:4 (1.satırın 4. kutucuğu işaretli gibi.) hatta bazılarına ozel tanımlar yapılabiliyor.
düşünsenize seri porttan 1 tane yüksek kalite resim yollamak saatler alır.
bu cihazların datasheet'leri olur. gonderdiği veri biçimleri de bu datasheetlerde yazar.