XE 5 160 Karakterden Daha uzun mesaj atmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Axelx
Üye

XE 5 160 Karakterden Daha uzun mesaj atmak

Mesaj gönderen Axelx »

Cep Telefonunda çalıştırmak üzere anlaşılacağı gibi 160 karakterden uzun smsleri yollamada kullanılan bu kodu delphide yazmaya çalıştım
Delphi XE 5 de uzun mesaj atma kodunu yazıyorum
********************Uses*******************************************
Androidapi.JNI.GraphicsContentViewText, Androidapi.JNI.Net, Androidapi.JNI.JavaTypes, Androidapi.JNI.Telephony
//Ben bu usesları java için kullanıyorum hangisi sadece bunun için bilmiyorum; Başka java kodlarıda var projemde o yuzden hepsini yazdım
Çalışması için proje menüsündeki options seçeneğinde uses permision bölümünden Send SMS <True> olmalı (Zaten biliyorsunuzdur ya ben yazdım gene
****************** Kod *********************************************
Procedure LongSMS(Phone,Message:String);
var
smsManager: JSmsManager;
smsTo: JString;
Parts:JArrayList;
begin
smsManager:= TJSmsManager.JavaClass.getDefault;
smsTo:= StringToJString(Phone);
parts:= smsManager.divideMessage(StringToJString(Message));
smsManager.sendMultipartTextMessage(smsTo, nil,Parts, nil, nil);
End;
İnşallah Birinin İşine yarar :D
kafkasyali
Üye

Re: XE 5 160 Karakterden Daha uzun mesaj atmak

Mesaj gönderen kafkasyali »

Kullandığınız Uses'ları yazdım. Send SMS iznini verdim. Yazdığınız Prosedürü uyguladığımda "StringToJstring" kısmında sorun yaşıyorum. İnternette SMS gönderme ile ilgili yazılan makalelerin tümünde "StringToJString" kısmında sorun yaşıyorum. Geçmişte XE5 ile yaptığım uygulama SMS gönderebiliyor fakat XE6 ve XE7 ile gönderemiyorum.

Yine internetten yaptığım araştırmalar sonucu bu kütüphanenin taşındığına ilişkin yazılar okudum. Bilgisayarımda ne pas uzantılı ne de dcu uzantılı bir stringtojstring dosyası bulunmuyor. Bulunmadığı için de derleme yaparken bu uses ya da api yok diye hata veriyor. (Tam hatayı projeyi yazdığım bilgisayardan alıp yazabilirim. Şu an farklı bir bilgisayardayım)

XE5 kurulu değil. XE6 ve XE7 kurulu.

SMS göndermenin başka bir yolu var mı?

(Sadece memoya yazılan text'i SMS göndermek istiyorum. Şununla Paylaş kısmındaki bluetooth, mail, SMS kısmı değil.)
visualbasic.stupid:=true;
Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen barisatalay »

Öncelikle eski tarihli ve yanlış bölüme açılmış bir konu olduğunu belirtmek isterim.

Androidapi.Helpers bunu Uses alanına tanımlarmısınız XE6 ve üstü için.
kafkasyali
Üye

@baristalay

Sorunuma en yakın başlık bu idi. Yeni bir başlık açmadan buradan devam edeyim dedim.

Buradaki örnekte Androidapi.Helpers kullanılmamış fakat internette bulduğum örneklerde projeye eklemem gereken bir uses olarak verilmişti. Yine StringToJString ifadesi tüm örneklerde vardı. Bu uses'ı da ekledim fakat sorun çözülmedi.
kafkasyali
Üye

Androidapi.Helpers'i yanlış kullanıyormuşum. Teşekkür ederim baristalay.