timer bileşen
timer bileşen
timer kullanırken istiyorum ki zaman açık kalsın işim bittiğinde mesaj yazdırsın nasıl yapabilirim benim yaptığım timer çalışıyor ama bittiğinde mesaj yazmasını istiyorum bide mesela başla devam durdur butonum var başlayınca kendisi otomatik başlıyor devamda sıkıntı yok durdur deyince o an bitimek istediğim sürede kalsın mesaj yazsın süreye göre nasıl yapabilirim
Birazcık karmaşık olabilir:)
Birazcık karmaşık olabilir:)
Re: timer bileşen
Çok basit bir labelda tutun ya da bir değişkende bittiğinde değişkeni istediğiniz gibi kullanabilirsiniz
zaten sonuç labelde gösteriyor ben süreye göre mesaj versin istiyorum
Şimdi şöyle anlatayım bir label üç tane başla, devam, durdur butonum var. Şimdi ben başla deyince başlasın istiyorum timer ama bu timer ben aşla demeden başlıyor sonra durdur deyince o an hangi zamandaysam orda kalsın sonra o zamana göre mesaj versin bana
Nasıl oluyor böyle birşey.ılgın yazdı:Şimdi ben başla deyince başlasın istiyorum timer ama bu timer ben aşla demeden başlıyor

Timer'ı siz başlatmıyorsanız nasıl başlıyor

There's no place like 127.0.0.1
- barisatalay
- Üye
- İletişim:
Selamlar,
Ekte bahsettiğinizden anladığım kadarı ile bir şey hazırladım bu mudur acaba yapamaya calıstıgınız ?
Ekte bahsettiğinizden anladığım kadarı ile bir şey hazırladım bu mudur acaba yapamaya calıstıgınız ?
- Dosya ekleri
-
- IlgınProje.rar
- (5.18 KiB) 147 kere indirildi
Yeni bloğum: http://brsatalay.blogspot.com.tr/
evet böyle istiyordum çok sağol barış kardeşim, bide ben şimdi orda zamana göre mesela 5 dk oldu durdurdum ya showmessage la birşey yazdırmak istiyorum onu nasıl yapayım
- barisatalay
- Üye
- İletişim:
ortadaki label dakikayı gösterdiğine göre:
if ortadaki = 5 then
şeklinde yapabilirsiniz
veya her 5 dakikada göstermek için
if (StrToInr(ortadaki) mod 5) = 0 then
kodu çalışabilir.
if ortadaki = 5 then
şeklinde yapabilirsiniz