Android Sqlite Hatası

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
pairs
Üye

Android Sqlite Hatası

Mesaj gönderen pairs »

Merhaba arkadaşlar bugn android ile sqlite veri tabanına bağlanıp bir program yazmam gerekti fakat veritabanına baglanıp tabloyu bulamıyor nedense.

Halbuki tablo içinde duruyoru sqlitemanager ile baktım telefondan verilerde duruyor.

Kodlarım şu şekilde.

Kod: Tümünü seç

TestConnection.Params.Values['DriverID'] := 'SQLite';
      TestConnection.Params.Values['ColumnMetadataSupported'] := 'False';
      TestConnection.Params.Values['Database'] :=  GetHomePath + PathDelim + 'veriler.db';
      TestConnection.Connected := true;
Firedac ile bağlanıyorum.

Dataset imide active edeyimki listbox da görünsün istedim ama nedense raporlar tablosu bulunamadı hatası aıyorum.

Kod: Tümünü seç

RaporlarTable.Active := true;
Listbox üzerindende bind visualy diyerek veriyi listbox a bind ettim ama yemedi. Daha önce sqlite ile çalışan varsa yardımcı olabilirlermi isteyen olursa proje dosyamı atabilirim.
Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
İletişim:

Re: Android Sqlite Hatası

Mesaj gönderen barisatalay »

Soru 1: Tabloyu hangi yolla cihaza aktardınız ?

Soru 2: Eğer tabloyu deploy yöntemi ile aktardıysanız deploy yerine tabloyu kod ile yaratıp birde öyle select yapmayı dener misiniz?

Soru 3: Deploy yaptıgınız dizin tam olarak neresidir?
pairs
Üye

Mesaj gönderen pairs »

Tabloyu bu resimdeki gibi oluşturdum

Resim

daha sonra oradaki raporlar yazan kısmı form üzerine sürükledim. Embarcaderonun siteisnde öyle anlatıyordu.

Sonrada listbox a bind ettim deploy ederkende. remotepath kısmına sadece assets\ yazdım.

Olmazsa dedğiniz gibi tabloyu kod ile oluşturayım öyle select edeyim birde.
pairs
Üye

Mesaj gönderen pairs »

Tabloyu wizard ile değilde kodlarla oluşturunca sorunum düzeldi. Teşekkürler barisatalay. :bravo: