Regex

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
pairs
Üye

Regex

Mesaj gönderen pairs »

Merhaba arkadaşlar Regex ile alakalı bi sorunum var deseni uyarlayamadım.Desen hazırlamam için yardımcı olaiblirmisiniz.

Resim

Örnek dosyam bu. Bunun içinden TFile.ReadAllText ile yazı olarak okuyup daha sonra Regex.Mach ile istediğim aralıgı almak istiyorum ama olmadı bi türlü.

http://tr.rghost.net/56979468
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Regex

Mesaj gönderen mrmarman »

Özetle bir EXE vb. yani binary bir dosyadan TEXT içerikli kısımları almak istiyorsun. Bunları yorumlayıp bazı işlemlerden geçirmek için bunu yapacaksın. Doğru mu anlamışım ?

Eğer doğru ise;

(1) FileStream olarak dosyayı okumalısın.
(2) Baştan sona byte byte dolaşıp, (Örneğin bir memo'ya) ASCII olarak A..Z, a..z, 0..9 dışındaki karakterleri #20 boşluk karakteri ile değiştirip yazmalısın.
(3) Böylece TEXT içerik ile yan yana BOŞLUK karakterleri göreceksin.
(4) Yan yana boşluk olanların tek birtane kalacağı şekilde find/replace yapacaksın.
Örneğin :

Kod: Tümünü seç

Kaynak := StringReplace( Kaynak, '  ', ' ', [rfRepkaceAll]);
(5) Sonucu bir listeye alacaksın. Eğer tek bir karakter ise değerlendirmeye almazsın, bir anahtar kelime grubun varsa onları içinde POS() fonksiyonu ile arayabilir değerlendirmeye alabilirsin.
Resim
Resim ....Resim
pairs
Üye

Re: Regex

Mesaj gönderen pairs »

Hocam ilginiz için teşekkürler. Ben binary formatında içindeki değerleri değiştirmeyeceğim fakat. Sadece istediğim yani resimde işaretlediğim kısımı okumak istiyorum exe içinden.