ip Camera ocx anlyamadım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
kuntay
Üye
İletişim:

ip Camera ocx anlyamadım

Mesaj gönderen kuntay »

Arkadaşlar elimde bir ip kamera var ocx import ettim ve bir unit oluşturdum.

aşağıda size uniti dosya olarak ekledim ama fonksiyonları nasıl kullanacağımı ve görüntüyü nasıl
alacağımı anlayamadım.

Teşekkür ederim.
Dosya ekleri
WEBLib_TLB.rar
(5.36 KiB) 111 kere indirildi
Ol deyince olduran Gönüllerimizi imanla dolduran
Yüce Allahın doksandokuz ismi ile.. Selamın Aleyküm
xxxjedixxx
Üye

Re: ip Camera ocx anlyamadım

Mesaj gönderen xxxjedixxx »

Merhaba,

Oluşturduğunuz weblib_tlb.pas dosyasını "Install Component" menüsünden Delphi'ye eklemeniz gerekiyor. Ekledikten sonra "Component Palette" içindeki "ActiveX" bölümünde nesneyi göreceksiniz. Artık buradan formunuza, bir button ekler gibi kamera activeX'ini ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz ActiveX'in sağ tık ile ulaşabileceğiniz kendisine ait ayar ekranı olabilir. Buradan nasıl bağlanacağınız çözersiniz.
Kullanıcı avatarı
kuntay
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen kuntay »

Deneme şansın oldumu ben dediğini denedim bir türlü başaramadım forma uniti ekleyip fonksiyonları kullanayim dedim ama onuda anlayamadım.

ekteki dosyayı inceleme fırsatın varsa hatta deneye bilirsen sevinirim.
Ol deyince olduran Gönüllerimizi imanla dolduran
Yüce Allahın doksandokuz ismi ile.. Selamın Aleyküm
xxxjedixxx
Üye

Mesaj gönderen xxxjedixxx »

Benim deneme şansım olamaz. Sadece tlb dosyası bir işe yaramaz, ocx dosyası ve varsa beraberindeki diğer kütüphane (dll) dosyaları da gerekir.
Tlb dosyası sendeki kameraya ait olan "weblib.ocx" activex'inin sahip olduğu, prosedür, fonksiyon ve diğer bütün özelliklerin, compiler tarafından sorunsuz olarak algılanabilmesi için Delphi tarafından otomatik olarak oluşturulan yardımcı bir dosyadır.

Önceki yazdığım iletide nasıl yapacağını anlatmıştım ama sanırım anlamamışsın. Tekrar okumanı öneriyorum. Talimatları yaptığında component'lerin bulunduğu araç çubuğuna ActiveX isimli yeni bir sekme gelecek. Oradan nesneyi alıp formuna koyacaksın.