SQLite ve VIEW

FireMonkey ve Mobil uygulama (iOS, Android, Windows Phone) ile ilgili sorularınızı bu foruma sorabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

SQLite ve VIEW

Mesaj gönderen SimaWB »

SQLite ile veritabanı oluşturup Android'te kullanıyorum. Basitçe bir VIEW oluşturup 2 farklı tablodan verileri alıp Listbox'ta göstermeye çalışıyorum. Win32'de denediğimde sorun yok. Ama Android'te ne zaman VIEW kullanmaya başlasam

Kod: Tümünü seç

[FireDAC][Phys][SQLite]ERROR:no such table:vwTEST
şeklinde hata alıyorum.
Burada anlatıldığı gibi veritabanını deploy ediyorum.
FDConnection'ın AfterConnect olayında "CREATE VIEW IF NOT EXISTS ..." şeklinde VIEW'ı oluşturmayı da denedim ama maalesef...

Android+SQLite+VIEW kullanan oldu mu acaba? Nerede hata yapıyorum bir türlü bulamadım.
There's no place like 127.0.0.1
Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
İletişim:

Re: SQLite ve VIEW

Mesaj gönderen barisatalay »

Eğer içi dolu bir veritabanı atmayacaksanız veritabanını kod ile oluşturmayı dener misiniz deploy yerine.
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

Öncelikle barisatalay vakit ayırıp cevap yazdığın için teşekkür ederim.
FireDac Connection ayarlarında OpenMode, CreateUTF8 yada CreateUTF16 yapıldığında zaten veritabanı yoksa otomatik oluşturuyormuş:
http://docwiki.embarcadero.com/RADStudi ... pplication

Benim sorunum VIEW'ın ismi ile alakalıymış. İlginçtir isimde hiç Türkçe karakter yok. vwmeetinglist olan VIEW ismini VWMEETINGLIST yapınca sorun düzeldi.
Kullanıcı avatarı
barisatalay
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen barisatalay »

Selam ben bu view tam olarak ne onu anlayamadım biraz açıklayabilir misiniz maksat bilgi edinmek.
Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen SimaWB »

Veri tabanınızda birden fazla tablodan veri çekip, bunları tek bir tablo gibi kullanmanızı sağlayan yapılardır VIEW. Sadece bu değil elbet, VIEW'ın birçok yararları vardır...
Hazreti google'a "VERİTABANI VIEW NEDİR" şeklinde aratırsanız birçok bilgi bulabilirsiniz.
SQLite da VIEWları desteklediği için nimetlerinden yararlanmak lazım.