Foreign Key hatası?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
ömer faruk
Üye
İletişim:

Foreign Key hatası?

Mesaj gönderen ömer faruk »

S.A
Arkadaşlar FB kullanıtorum...Seminer 8 den faydalanıp stok cari fatura veri tabanı olayında sp li triggerlerı oluşturdum problem yok ...yalnız fatura_table te cari_id yi cari table dan Foregien key ile aldırdıgımdan sanırrım ..fatura detay ına herhangi bir kayıt insert ettirmeye çalışıyom cari_id boş bir deger girmelisiniz diyor fatura_table dakini kastediyor sanırım ordaki alan FK oldugu için direk cari_table dan almıyacakmı degeri ....buproblemi nasıl çözebilirim umarım açıklayıcı olmuştur.. kolay gelsin
Hakimiyet ALLAH' ındır...
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

İnsert etme işlemindeki hatayı delphidemi yoksa dataya direk erişirkenmi alıyorsunuz?

Eğer delphi tarafındaysa , afterinsert olayına

detailno:=masterno gibi bir atamayı kendin yaparak dene

Kolay Gelsin...
Kullanıcı avatarı
ömer faruk
Üye
İletişim:

yok üstad öylede yapmıştım tekrar denedim olmadı sanırım benim problemin fk alanları nasıl kullanacagımda problem yok oluşturmada fk alan oluşturuyorum ama master detail tablolar oldugu icin detail le kayıt larda problem oluyor ...mesela fatura_table ımız var br tane cari_id fk mız var pk mızda fotura_giris_id fatura_detay da da iki tane birin fk urun_id bir taneside fk fatura_giris_id sanıırm bunlar arasında deger alışmaverişinin mantıgına göre yapamadım ilk defa fk larla çalışıyorum neyse ben ugrasmaya deva ediyorum konuyu umaım anlatabilmişimdir. kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
ömer faruk
Üye
İletişim:

S.A
Arkadaşlar problemi cözdüm detay tablodaki foreign keyleri kaldırıp kendim atama yaptırdım oldu...teşekürler herkeze...