Merhaba,
Mouse basıldığıda sinyalin hangi USB porttan geldiğini delphi de nasıl bulabiliriz. (Kablolu mouse için)
Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım.
Mouse basıldığıda sinyalin hangi USB porttan geldiği
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Re: Mouse basıldığıda sinyalin hangi USB porttan geldiği
Merhaba.
- Eğer hr üç mouse için de sadece tek button senin işini görüyorsa, sana aynı anda üç adet mouse kullanma imkanı sunabilirim.
- Aşağıdaki kod kendini anlatıyor ama şöyle özetleyeyim. Her üç butonun da ilgili diğerinden farklı butonlarını iptal edersen sana aşağıdaki kod yardımcı olacaktır.
- Bunun aksine HID devices olayına girmen lazım o işlem biraz işçilik ister. Forumlarda arayabilirsin -ki aramışsındır da- ama hazır kod sunmadan anlatmak zordur.
- Daha önce USB ile bağlı olan makro kameranın butonuna basmak ile ilgili çalışmıştım. O butona basınca delphi projesi bu cihazdan geldiğini anlayıp bir kare fotoğraf çekip TImage nesnesine alıyordu. Ücreti karşılığında araştırıp yapmıştım, bu da benzeri bir durum.
- Eğer hr üç mouse için de sadece tek button senin işini görüyorsa, sana aynı anda üç adet mouse kullanma imkanı sunabilirim.
- Aşağıdaki kod kendini anlatıyor ama şöyle özetleyeyim. Her üç butonun da ilgili diğerinden farklı butonlarını iptal edersen sana aşağıdaki kod yardımcı olacaktır.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.FormMouseDown(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
begin
case Button of
mbLeft : Caption := 'Mouse 1';
mbRight : Caption := 'Mouse 2';
mbMiddle: Caption := 'Mouse 3';
end;
end;
- Daha önce USB ile bağlı olan makro kameranın butonuna basmak ile ilgili çalışmıştım. O butona basınca delphi projesi bu cihazdan geldiğini anlayıp bir kare fotoğraf çekip TImage nesnesine alıyordu. Ücreti karşılığında araştırıp yapmıştım, bu da benzeri bir durum.

Merhaba.
- Bu mesaj ekinde hazırladığım bir EXE'yi sunuyorum. Kaynak kodlarını eklemedim.
- Kimlerde düzgün çalışıyor, kimlerde sorun çıkartıyor
kamuoyu test etsin sonuçları burada irdeleyelim.
( Not: hook için hiçbir DLL dosya vs. kullanılmadı. Virüs yazılımları sorun çıkarmasın diye bunu zorladık.)

güncelleme: ektek dosya yenilendi. ListBox'ta tekillik oluşması için bilinmeyen HID device için Registry yazılması kodu ile güncellendi.
- Bu mesaj ekinde hazırladığım bir EXE'yi sunuyorum. Kaynak kodlarını eklemedim.

- Kimlerde düzgün çalışıyor, kimlerde sorun çıkartıyor

( Not: hook için hiçbir DLL dosya vs. kullanılmadı. Virüs yazılımları sorun çıkarmasın diye bunu zorladık.)

güncelleme: ektek dosya yenilendi. ListBox'ta tekillik oluşması için bilinmeyen HID device için Registry yazılması kodu ile güncellendi.
- Dosya ekleri
-
- BirdenFazlaMouse.rar
- Bilgisayara aynı anda bağlı birden fazla Mouse'u ayrı ayrı takip etmek
- (205.14 KiB) 82 kere indirildi
Bir de bu teknik ile neler yapılabileceğini görmenizi istedim.

- Dosya ekleri
-
- CokluMousePointer.rar
- Aynı anda birden fazla Mouse Kullanım Örneği
- (194.1 KiB) 74 kere indirildi