Merhaba,
Bilgisayara bağlı 3 usb mouse'dan hangisinin tuşuna tıklandığını (sağ/sol) nasıl anlayabiliriz?
Elinde bunla ilgili delphi 7 kodu olan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım
USB Mouseların algılanması
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: USB Mouseların algılanması
Bu konuda daha önce uğraşmıştım. Kesin olmamakla birlikte ulaştığım sonuç şu şekildeydi:
Windows tek bir fare olarak algılıyor ve API'lerden elde edilen değerlerde cihaz ile ilgili bir bilgi dönülmüyor.
Generic USB sürücüler yüklenerek USB cihazlardan alınacak ham veriler işlenebiliyor, uğraştırıcı bir iş bu kısımda bırakmıştım araştırmamı. Googleda ararsanız microsoft sitesinde bile örnek USB driverlar bulunmakta.
Windows tek bir fare olarak algılıyor ve API'lerden elde edilen değerlerde cihaz ile ilgili bir bilgi dönülmüyor.
Generic USB sürücüler yüklenerek USB cihazlardan alınacak ham veriler işlenebiliyor, uğraştırıcı bir iş bu kısımda bırakmıştım araştırmamı. Googleda ararsanız microsoft sitesinde bile örnek USB driverlar bulunmakta.
Farelerin yerine beş dolarlık bir klavyeyi parçalarsanız, yirmiden fazla input bit iniz olur.
Ömür Ölmez
-
- Üye
Mkysoft, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Mouse click sinyalinin hangi USB porttan geldiğini bulsam da yeterli.
Delphide bunla ilgili kod v.s. var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım.
Mouse click sinyalinin hangi USB porttan geldiğini bulsam da yeterli.
Delphide bunla ilgili kod v.s. var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım.