Mdi formlar ve cevapsiz bir soru

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
norths
Üye

Mdi formlar ve cevapsiz bir soru

Mesaj gönderen norths »

selam arkadaslar
delphi forum ve google da yaptgim aramlar sonucu bu sorunun yanitini hep ayni gecistirme cevapla bittigini gordum

kimsenin su basit konu hakkinda bilgisi yokmu ?
bu sorunun cevabi 1999 yilindan beri acik kalmis onlarca insan sormus ve cevap veren malesef olmamis veya olamamis

sorun su fsMDIForm un uzerinde butonlar boxlar paneller gridler var
ve kullanici fsMDIChild formu Create ediyor ..
MDIChild form butun bu butonlarin boxlarin panellerin gridlerin arkasinda kaliyor..

birkac arkadasin verdigi cevap gibi bu butonlarin panellerin visible larini false etme sansimiz yok..
encok karsilastigim cevap olan fsMDIChild yerine fsStayOnTop kullanma sansimizda yok..

mdichild olarak formu create edip bu anna forma konulmus olan butonlarin gridlerin imagelerin panellerin arkasinda kalmasini nasil engelleriz ?

yardimci olabilen arkadaslarima simdiden tesekkurler ...
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Mdi formlar ve cevapsiz bir soru

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba.

- MDI tipi projelerde aslında Child kontrollerini (button, panel, vb. tüm bileşenler) MDI ana forma hiç koymadım. Hep bir ToolPanel oluşturup sınırlandırdım. Bu noktada sorunun cevabını bilmiyorum ancak bir ilüzyon ile bunu sağlayabileceğine inanıyorum. Şöyle bir deneme yapar mısın ?!

- MDIChild formunun tipini fsNormal olarak eski haline getir. Sonra ana formuna bir tane Panel ekle, bu paneli butonların dışında bir yere konumlandır. Adı Panel1 olduğunu varsayarak, oluşturduğun formun parentini Panel1 yaparsan sadece bu panel içerisinde görünecektir. Tam ekran yaptığında da panel içerisinde hapis olacaktır. Sadece bir öneri :idea:

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
begin
  if NOT Assigned(Form2) then
    Application.CreateForm(TForm2, Form2);
  Form2.Parent := Panel1;
  Form2.Show;
end;
Resim
Resim ....Resim
norths
Üye